Supertoit ingver pakatab headest tervisemõjudest

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingveritee on tõhus ravijook paljude probleemide vastu - lihtsalt lisa paar tükki ingverit keedetud vette ja lase kümme minutit tõmmata. Maitsesta veel meega!
Ingveritee on tõhus ravijook paljude probleemide vastu - lihtsalt lisa paar tükki ingverit keedetud vette ja lase kümme minutit tõmmata. Maitsesta veel meega! Foto: PantherMedia/Scanpix

Ingver on vitamiinirikas staarvürts, mil tervisele palju pakkuda.

Ingver võib aidata saada üle iiveldusest, mida põhjustab rasedus, reisimine või isegi kemoteraapia, kirjutab ajakiri Health. Ühes uurimuses sai kinnitust, et ingver toimib raseduseaegse iivelduse vastu suisa sama hästi kui selleks puhuks välja töötatud ravim dimenhüdrinaat.

Samuti vähendab ingveri tarbimine puhitust, gaase ja muid seedeprobleeme, kuna see sisaldab zingibain ensüümi, mis aitab lõhustada valke ja seega kiirendab seedimisprotsessi. Kui sind painavad kõhuprobleemid, keeda tassitäis ingveriteed – lihtsalt lisa paar lõiku ingverit keedetud vette ja lase sel tõmmata kümme minutit!

Ingver aitab ka võidelda põletike ja viirustega. Väga tõhusaks abiks on see ülemiste hingamisteede viiruste korral. Uuringute järgi on aga kuivatatud ingver vähem tõhus kui värske ingverijuur, nii et ingveritee pakikeste ostmise asemel tee jook endale värskest kraamist ise! Ingveri värskust saab hinnata selle juure pinna järgi – mida mühklikum see on, seda vanema juurikaga on tegu. Sina vali aga võimalikult sile ingverijuur!

Ingverist saab avitust ka menstruaalkrampide puhul. Uuringus osalenud naised võtsid kolme päeva jooksul enne päevade algust neli 250 milligrammist ingveripulbri kapslit. Selle pulbrikoguse saab värske juurega asendada, pannes seda kuuma vette tõmbama kahe teelusika jagu.

Ingveris sisalduv ingverool on antioksüdant ja pidurdab organismis põletikke. Ingveri argine tarbimine vähendab uurimuste järgi jäsemete kangust ja valu isegi artriidi puhul.

Samuti arvatakse sel olevat kaitsev mõju käärsoolevähi ees, sest ingver vähendab soolestiku põletikulisi protsesse.

Ingver aitab ka kaalu kaotada, luues pikemaks ajaks täiskõhutunde, nii et vahepeal ei teki soovi näkitseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles