Arsti soovitus: lennukisse peaks alati tennisepalli kaasa pakkima

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tennisepall
Tennisepall Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Lennureisile minnes peaks käsipagasisse tennisepalli kaasa võtma mitte vaid spordihuvilised, vaid kõik, kes lennumugavusest lugu peavad.

Tennisepalli ei tohiks lennukis kasutada mitte põrgatamiseks, vaid üheks tervistavaks venituseks, kirjutas Travel+Leisure.

Kõik teavad, et pikalt ühe koha peal istumine on tervisele kahjulik, mistõttu tasub eriti pikamaalendudel oma heaolule ette mõelda. Lennu ajal püsti tõusmine, jalutamine ja venitamine aitab nii lihastesse tekkiva pinge kui ka ajavahe nihkest tuleneva väsimuse vastu. 

Londoni ortopeedilise kliiniku kirurg Ali Gjoz soovitas aga veelgi paremat nippi pika lennu üle elamiseks. «Tennise- või massaažipalli lennukisse kaasa võtmine aitab kiirendade vereringet,» selgitas ta. Gjozi sõnul võiks tennisepalli rullida üle oma õlgade, alaselja, jalgade ning jalataldade, et veri istudes paremini ringlema panna.

Kui tennisepall aga sinu käsipagasisse ei mahu, soovitab Gjoz lihtsalt lennu ajal oma jalgu masseerida, alustades pahkluudest ning liikudes üles. Masseerimise suund on oluline selleks, et veri tagasi südame suunas liiguks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles