Ravimatu vähiga 32-aastane mees jagab surivoodist elu lõppu terve maailmaga

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimatu vähiga mees on jaganud kogu oma haigusteekonda läbi videote.
Ravimatu vähiga mees on jaganud kogu oma haigusteekonda läbi videote. Foto: YouTube, kuvatõmmis

Daniel Thomas on alates vähidiagnoosi saamisest mõned aastad tagasi postitanud YouTube`i videosid oma kolgatateest, et suuta mõtte ning kannatustega ise paremini hakkama saada ja näidata teistele, milline on tegelik elu surmahaigusega. Praegu on kõlamas tema elu lõppakord – haruldane vähivorm on levinud üle kogu keha, valu on väljakannatamatu ning ta postitab haiglavoodist oma viimaseid videosid.

Kolm nädalat tagasi onkoloogiaprofessori juures vastuvõtul käies, mille ta ka videosse püüdis, ennustas arst talle elupäevi veel maksimaalselt neljaks kuuks. Ehkki Daniel oleks tahtnud potentsiaalselt elupäevi pikendada ja lasta jõuliselt vohavad kasvajad küljelt eemaldada, kuulutati ta opereerimatuks. Viis päeva tagasi sattus ta intensiivosakonda ja uuringud näitasid, et tema olukord oli kiiresti läinud drastiliselt hullemaks – kasvajaid oli juurde tekkinud ja vähk on nüüd kõikjal tegemas lõplikku laastetööd.

«On väga valus. Samuti on see ärritav, sest on veel asju, mida tahaksin teha, aga mida ma ei saa nüüd enam kunagi ette võtta. On toidud, mida tahaksin süüa – aga ma ei saa süüa enam mitte kunagi oma elus,» rääkis Daniel eile haiglavoodis lamades. «Seda on välismaailmale kohutavalt raske seletada, kuidas end tunnen. Peaaegu võimatu on seda näidata.» Ta tunnistab, et vaatamata teadmisele, et peatne surm on vältimatu, on sellega nii konkreetselt silmitsi seista siiski šokeeriv. Ta osutab sõrmega rinnale tekkinud kõrgemale punasele mügarikule, ja lisab veidi naeruselt: «Mõtlen, et see on mu nibu, aga tegelikult on see vähk.» Ja ohatab: «Lihtsalt nii nõrk.»

Daniel lisab, et on liiga nõrk, et jätkata vaid omal käel info edastamist, vaid seda teevad nüüd ka ta vanemad ja naine, kellega ta septembri keskel abiellus.

Daniel lehvitab ja jätab hüvasti järgmise korrani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles