Pöörane ravimeetod: naine väidab, et enda uriini joomine ravis ta tervisehädadest (2)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enda uriini joomine on vaid enesepiinamine.
Enda uriini joomine on vaid enesepiinamine. Foto: PantherMedia/Scanpix

Enda uriini joomine kõlab õõvastavalt ja haige naljana, aga 33-aastane Inglismaal elav joogainstruktor on määranud endale sellise ravi ja väidab, et selle igahommikune tarbimine on ta tervist parandanud. 

Enda väitel sai ta lahti kroonilisest valust, tugevnes immuunsüsteem ja klaarus jume, vahendab ajakiri Health. Naist on kimbutanud nõrgenenud immuunsusega kaasnevad probleemid alates lapsepõlvest ja teismelisena diagnoositi tal autoimmuunhaigus Hashimoto tõbi, mille tõttu ei tööta korralikult ka ta kilpnääre.

Pärast alternatiivsest uriiniteraapiast kuulmist otsustas ta seda proovida. Nüüd joob ta klaasi enda uriini igal hommikul ja määrib seda ka näole. Ta ei kasuta aga uriini pissimisseansi algusest ega lõpust, mis võib sisaldada suuremal hulgal toksiine. Naine ütleb, et tunneb end paremini kui kunagi varem.

Teadusuuringute kohaselt pole uriini joomisel mitte ühtegi positiivset tahku ja kindlasti pole see efektiivne ravimeetodina, vaid võib osutuda suisa ohtlikuks. Uriinis võivad peituda bakterid, mis tekitavad organismis ohtlikke põletikke. Samuti võib uriin sisaldada toksilisi aineid, millest keha tahab lahti saada. Uriini eesmärk on algupäraselt ju nende väljutamine. Uriini tarbimisest tuleb hoiduda.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles