Proviisor vastab: kas tabletti võib tegelikult poolitada? (1)

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna Salme kultuurikeskuses 60+ festivalil esinenud Ida-Tallinna keskhaigla apteegi juhataja Ülle Helena Meren sõnas, et enne ravimi poolitamist peaks lugema ravimi infolehte või küsima lisa proviisorilt, et vältida ravimi ala- või üleannustamist.

Meren selgitas, et poolitusjoon on tablettidel tegelikult selleks, et vajadusel oleks seda kergem alla neelata. „Vahel juhtub, et tablett on väga suure kujuga. Siis on võimalik see pooleks murda ja kahes osas neelata,“ lisas ta.

Kuigi visuaalselt võib tunduda, et ravim on kenasti poolitatud, võib tegelikult juhtuda nii, et toimeanne jaguneb kahe osapoole vahel vastavalt 75 ja 25 protsenti. Nii võib inimene teadmatuses ravimit kas ala- või üleannustada.

Meren soovitas ravimit apteegist ostes pidada nõu proviisoriga või uurida ravimiinfost, kas võetud rohtu poolitada tohib.

Festivali programmiga saab tutvuda SIIN.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles