Vigastustest loovuse ja vaktsiinideni – 12.10. toimub tervise innovatsioonikonverents

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordiarst Mihkel Mardna.
Spordiarst Mihkel Mardna. Foto: Liis Treimann

Tervise innovatsioonikonverents 2018 keskendub tervisega seotud teemadele, mis mõjutavad inimese kui terviku heaolu nii era- kui tööelus. Tõenduspõhiselt käsitletakse nii tervise füsioloogilisi kui psühholoogilisi aspekte. Lavale astuvad Eesti tervisevaldkonna tipp-spetsialistid. 

Selle aasta fookusteemad on vigastused, motivatsioon, isiksus, loovus ja produktiivsus, ärevus, vaktsiinid, geenid, tööheaolu ja Eesti tervishoiu digivisioon. Muuhulgas leitakse vastused küsimustele: 

  • Kui kauge tulevik on tehisintellekt Eesti meditsiinis? 
  • Missugune iseloomuomadus aitab kauem elada? 
  • Kuidas elada nii, et mitte sattuda ortopeedi operatsioonilauale? 
  • Mis kasu saab tavainimene personaalmeditsiinist ja geeniuuringutest? 
  • Kuidas hoida motivatsiooni ka siis, kui kõik tundub eesmärkidele vastu töötavat? 
  • Kas ärevus juhib meid või meie ärevust? 
  • Kuidas parandada oma loovust ja sooritusvõimet läbi mindfulness-tehnikate?

Paneeldiskussioonis arutlevad tööheaolu ja produktiivsuse tuleviku üle aasta ihaldusväärseima tööandja Transferwise'i, SEBi ja Tehnikaülikooli esindajad.

«Saadaval on palju kvaliteetset tervisega seotud tõenduspõhist informatsiooni, kuid paraku domineerib ühiskonnas pigem mittetõenduspõhine info. Konverentsi eesmärgiks on tuua kuulajateni kõige uuemad ja teaduslikud tervisega seotud lähenemised, käsitledes inimest kui tervikut,» sõnas konverentsi peakorraldaja Kärt Lust-Paal.

Konverentsi lektorid on dr Mihkel Mardna, prof Andres Metspalu, prof Jüri Allik, Gerd Kanter, dr Eero Merilind, Eve Kanarik, Loore Martma, Marten Kaevats jpt. Teemad seob tervikuks Kristiina Ehini avakõne. Konverentsi modereerib Marko Reikop.

Konverentsile on oodatud kõik, kes soovivad olla kursis uusimate teadmistega tervisest, sealhulgas meditsiinitöötajad, perearstid, füsioterapeudid, psühholoogid, tervisesportlased, treenerid, ettevõtjad ning nende töötajad jt.

Vaata päevakava ja registreeru konverentsi kodulehel. Et olla konverentsi infoga jooksvalt kursis, märgi ennast tulijaks ka konverentsi Facebooki lehel

Konverentsi korraldab Noviti nõustamis- ja koolituskeskus koostöös Liikumistervise innovatsiooni klastriga SportEST ja kaasrahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles