Vähiravifond kutsub ettevõtteid üles: jõuluks kingi sel aastal elupäevi!

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fond pakub välja igava ja tarbetu kingi asemel hindamatu panus anda.
Fond pakub välja igava ja tarbetu kingi asemel hindamatu panus anda. Foto: Martina Chmielewski / PantherMedia / Martina Chmielewski

Juba mitmendat aastat järjest kutsub vähiravifond «Kingitud Elu» kõiki Eesti ettevõtteid üles loobuma igavate ja tarbetute jõulukingituste tegemisest ning selle asemel kinkima annetusega Eesti inimestele lootust, elupäevi ja tervist. Samas pakub fond ka üllatusi korporatiivjõuluvanade kingikottidesse. 

«Oleme viie aastaga saanud aidata umbes 500 inimest, kuid ainuüksi sel aastal kerkib abivajajate hulk üle 200 inimese,» rääkis Tänavsuu. Seejuures näitab trend, et elupäästvat ravi vajavad järjest nooremad, sageli 30.–40. eluaastates pereisad-pereemad, kel veel lapsedki üles kasvatada. 

«Kutsume kõiki Eesti ettevõtteid loobuma tarbetute ja igavate jõulukingituste ostmisest oma partneritele, klientidele või töötajatele ning selle asemel tegema kollektiivselt kingituste kingituse: võimaldama kellelgi hädavajaliku vähiravi, säilitama lootuse, andma juurde kallihinnalist aega ning võimaluse elada,» sõnab fondi juhataja Toivo Tänavsuu. 

Ettevõtjatel on võimalik suunata oma annetus vähiravifondi niiöelda üldisesse potti kui ka mitmepoolsel kokkuleppel mõne konkreetse vähiga võitleva inimese ravi toetuseks. Ettevõtjatele, kes soovivad vähihaigete võitlust toetada, kuid samas tahaksid midagi ka oma jõuluvana kingikotti poetada, pakub vähiravifond heategevuslikke helkureid ning koostöös Vahvlihaldjatega vanakooli vahvleid. Fondilt on kõigil võimalik osta heategevuslikke jõulukaarte. 

Vähiravifondi juhataja Toivo Tänavsuu ning tegevjuht Katrin Kuusemäe on valmis tulema iga ettevõtte jõulupeole tänukõnet pidama ning vähiravifondi missioonist rääkima. Fondilt on võimalik saada varustust, millega jõulupidudel, jõululaatadel ja jõuluõhtutel annetused kokku korjata. 

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond «Kingitud Elu» on asutatud 5. veebruaril 2014 Hille ja Toivo Tänavsuu ning Janek Mäggi poolt. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid Eesti Haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele tehtud annetustest. Fondi nõukokku, mis otsustab kas ja keda toetatakse, kuuluvad onkoloogid Peeter Padrik, Hele Everaus, Kristiina Ojamaa, Kadri Putnik, Tartu Ülikooli hematoloogia eriala dotsent Edward Laane, ettevõtja ja Belgia aukonsul Eestis Erik Sakkov, näitleja ja psühholoog Rita Rätsepp ja riigihalduse minister Janek Mäggi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles