Mida saaks teha, et vältida sel hooajal nii suurt gripisurmade arvu? (1)

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi president Kersti Kaljulaid Järve keskuse Apothekas gripivaktsiini saamas.
Vabariigi president Kersti Kaljulaid Järve keskuse Apothekas gripivaktsiini saamas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Gripi vastu vaktsineerimises jääb Eesti Euroopa Liidus viimasele kohale – võrreldes keskmise 56 protsendiga on meie vanemaealisest elanikkonnast vaktsineeritud vaid viis protsenti. Vaktsineerimine ei ole eestlaste seas populaane suuresti seetõttu, et kaitsepookimisel puudub riiklik toetus

Terviseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar, kes kuulub sotsiaalministeeriumi vaktsiinide küsimuses nõustavasse komisjoni, sõnab, et ettepanekud vaktsiin hüvitada on tehtud, kuid rahapuuduse ettekäändel on see tagasi lükatud. Pärast viimast rasket gripihooaega, kus hingamisteede viirus nõudis 94 inimese elu, on komisjoni soovitusel võetud nõuks tuleval aastal vaktsineerida üht kõige haavatavamat elanikkonna gruppi: hooldekodudes elavaid eakaid.

Kutsari sõnul saab edasi liikuda ainult paremuse poole ja see väike samm annab lootust, et teemat tähtsustatakse edaspidi rohkem. Praegu hüvitab gripivaktsiini oma töötajale nii mõnigi ettevõte ning neid firmasid tuleb Kutsari kinnitusel igal aastal juurde.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles