Tahad teada, kui suure hulga putru panid nahka Eesti koolide pudruprogrammis osalenud lapsed?

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korralik kausitäis putru on vajalik mitte ainult kõhu täis saamiseks, vaid aitab suurendada ka laste tähelepanuvõimet, vastupanu ülekaalule, astmale ja mitmetele teistele elustiilihaigustele.
Korralik kausitäis putru on vajalik mitte ainult kõhu täis saamiseks, vaid aitab suurendada ka laste tähelepanuvõimet, vastupanu ülekaalule, astmale ja mitmetele teistele elustiilihaigustele. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Veski Mati ja Herkulessi pudruprogrammis osales oktoobrikuu jooksul rohkem kui 6500 Eesti koolide õpilast, kes sõid pudruretsepte katsetades ära ligi 1,3 tonni putru ja teisi teraviljatoite. 

Balti Veski AS kvaliteedispetsialisti Kadri Luige sõnul on kolmandat aastat toimunud koolide pudruprogrammi eesmärk tõsta Eesti laste teadlikkust tervislikust teraviljatoidust, tutvustada õigeid toitumisvalikuid ja propageerida hommikupudru söömist.

«Korralik kausitäis putru on vajalik mitte ainult kõhu täis saamiseks, vaid aitab suurendada ka laste tähelepanuvõimet, vastupanu ülekaalule, astmale ja mitmetele teistele elustiilihaigustele,» rääkis Luik.

Programmi osalejate tagasiside kinnitas tema sõnul, et lastele meeldib puder ja sellega eksperimenteerimine.

Pudruprogrammi 2018 võitis Rapla Vesiroosi gümnaasium, kus keetsid putru koos lastega õpetajad Pilvi Pregel ja Terje Raudsepp.

Pajumäe talu Viljandimaal. Kaerapõllu koristamine. 
Pajumäe talu Viljandimaal. Kaerapõllu koristamine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rahvusvaheline pudrukuu lõpeb piduliku ühise pudrusöömisega 31. oktoobril kell 16 Solarise Vapiano restoranis Tallinnas, kus koos pudruprogrammi võitjaklassiga teevad süüa muusik Uku Suviste, ajakirjanik Merle Liivak, saatejuht Jürgen Pärnsalu ja stilist Ženja Fokin.

Päeva juhib Pille Minev ning lastele tuleb külla professor Tera. Restoran Vapiano menüüs on sel päeval Veski Mati täistera kaerahelbepuder.

Finaalüritusel valitakse esimest korda ka aasta puder 2018. Tiitel läheb pudrule, mida lapsed programmi raames kõige enam ise valmistasid.

Oktoobrikuu jooksul mõtlesid programmis osalenud lapsed välja selliseid huvitavaid retsepte nagu:

-        ahjus valminud kaerahelbepuder (Tallinna Heleni kool);

-        külm hommikupuder (Avinurme gümnaasium);

-        ahjus küpsetatud hirsipuder vaarikatega (Kallemäe kool);

-        kakao-banaani-rukkihelbepuder (Rapla Vesiroosi gümnaasium);

-        pirni-kaerahelbepuder tumeda šokolaadiga (Krootuse põhikool).

Pudrukuu korraldasid teraviljatootjad Veski Mati ja Herkuless. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles