Neuroteadlane avaldab parima aja, mil trenni teha

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea on leida treening, mis rõõmu pakub ning mida tahaksid järjepidevalt teha.
Hea on leida treening, mis rõõmu pakub ning mida tahaksid järjepidevalt teha. Foto: Viktor Cap / PantherMedia / Scanpix

Treenimine tekitab eriti algajates palju küsimusi. Kui kaua treenida, mida enne ja pärast trenni süüa? Selgub, et aju funktsioonide tõstmiseks tasub ka treening õigele hetkele ajastada.

New Yorgi Ülikooli neuroteadlase Wendy Suzuki sõnul on just hommikusel treeningul suurepärane mõju ajule, vahendas Reader’s Digest. «Treening, mida tehakse hommikul esimese asjana, aktiveerib ajus neurotransmitterite töö just vahetult enne aega, mil pead aju tööle- või kooliminekuks valmis seadma,» selgitas ta. See turgutab nii mälu kui ka suurendab keskendumisvõimet – seega hommikuse trenniga tagad endale eduka päeva.

Suzuki hinnangul ei pruugi õhtusel treeningul olla ajule samaväärselt positiivset mõju kui hommikusel. Põhjus on lihtne – enamik meist kasutab aju lihtsalt aktiivsemalt päeva jooksul, õhtul enam niivõrd efektiivset mõttetööd ei tehta.

«Seega minu soovitus on saada treeningust maksimaalne kasu just hommikul, et päeva jooksul oleks kognitiivne võimekus kõige efektiivsem,» lisas neuroteadlane. Ajule parima efekti tagamiseks soovitab ta trennis pulsi üles saada vähemalt kolmel-neljal korral nädalas.

Samas pole midagi hullu ka selles, kui päevakava ei võimalda tõesti kuidagi enne õhtut trenni jõuda. Kõige tähtsam on lõpuks ikkagi see, et liigud ja treenid regulaarselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles