Puhastuskuuride pahupool: kuidas detox võib karuteene teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Goran Jakuš / PantherMedia / Goran Jakuš

Puhastuskuure lubavad smuutid ja mahlad on vallutamas üha suuremat turgu. Tahad organismi söödud jamast puhastada? Igasugune imerohi ei pruugi üldse mitte head teha.

Toitumisspetsialist Rachel Daniels sõnab, et erinevad detox-kuurid pole jätkusuutlikud. Daniels kinnitab, et kuigi alguses võib märgata kaalulangust (enamasti vee- ja söömatuse arvelt), muutub kena kaalunumber kiiresti ohtlikuks.

Ka personaaltreener Alexa Towersey hoiatab, et taoline dieet on ohtlik, krjutab DailyMail. Toitumise radikaalne vähendamine mõjub halvasti ainevahetusele, mille ülesanne on organismi toimimas hoida. «Mida radikaalsem on meede, seda radikaalsem on tulemus,» räägib Alexa, et radikaalne tulemus ei pruugi alati head tähendada. Ta meenugab, et imedieedid ei mõju ning üldine reegel on järgmine: mida kauem läheb kilode maha saamiseks, seda kauem tulemus püsib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles