Suri Ariella, kelle ravi jaoks välismaal kogusid raha sajad inimesed (3)

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ariella
Ariella Foto: Erakogu

Jaanuaris kirjutas terviseportaal Eestis tervelt sündinud Ariella ootamatust  haigestumisest, millele ei osanud Eesti arstid selgitust anda. Kaheksakuuse lapse ema kogus Facebooki vahendusel annetusi, et tütar välisriiki ravile saata. Paraku ei õnnestunud ka välismaa arstidel tüdrukut päästa.

Sajad inimesed Eestist ja mujalt maailmastki toetasid jaanuaris rohkem kui 65 000 euroga Ariella ravilesaatmist Belgiasse, kuhu ta jõudis 16. jaanuaril. Annetused olid vajalikud lapsele transpordilennuki ning meditsiinimeeskonna hankimiseks. Väljaanne MK Estonia kirjutab, et Belgia arstid ravisid raskes seisundis saabunud tüdrukut ligi kui kuu aja vältel, kuid kahjuks ei õnnestunud tema elu päästa.

Jaanuaris ütles lapse ema Marija Poljašova Postimehele, et Tallinna lastehaiglas ei suudetud lapsele täpset diagnoosi panna ning tüdrukule anti 1–2-protsendiline elulootus. Lastehaigla kommunikatsioonijuht täpsustas, et arstid andsid tüdruku haiguse diagnoosimiseks ja raviks endast parima, kaasates diagnostikaprotsessi spetsialiste . «Tegemist on harvaesineva haigusega, mistõttu käivad konsultatsioonid ka kolleegidega välisriikidest. Vajadusel ollakse valmis Ariellat suunama välisriigi keskusesse,» sõnas kommunikatsioonijuht.

Väljaande MK Estonia andmeil tehtigi 31. jaanuaril Ariellale Brüsseli haiglas südameoperatsioon, mille järel hakkas tüdrukul ajutiselt parem ja ta tuli teadvusele. Tüdrukul läks juba suhteliselt hästi, kuni ta seisund hakkas pikaajalise toitainete puuduse tõttu halvenema, vahendas väljaanne.

Tüdruku pere ei soovinud ajalehele kommentaari anda. Pere advokaat ütles, et Eesti ja Belgia haiglates kirja pandud andmete põhjal uuritakse täpsemalt haigusloo asjaolusid ja pere kavatseb Eesti haigla vastu kohtusse pöörduda. Täpsemalt antakse vahejuhtumist infot Facebookis annetuste kogumise veebilehel pärast lapse matuseid.

Loe Ariella haigusest pikemalt siit: Ema loodab, et kaheksakuuse tütre päästab kriitilisest seisust ravi Saksamaal

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles