Haigekassa uuendas soodusravimite nimekirja

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid koduapteeki
Ravimid koduapteeki Foto: Sander Ilvest

Haigekassa nõukogu kinnitas seitsme uue ravimi lisamise soodusravimite nimekirja, mis teeb ravi kättesaadavamaks ja odavamaks enam kui 300 inimesele kvartalis.

Soodusravimite nimekirja lisati näiteks geneerilised depressiooni-, kõrgvererõhktõve- ja vähiravipreparaadid ning uued ravimid teist tüüpi diabeedi, kopsuvähi, rinnaangiini, ja hemotoloogilise haiguse raviks, vahendas Rahvusringhäälingu «Uudisteportaal

Lisaks laiendas haigekassa imatiniibi sisaldavate ravimite kasutusvõimalust teatud tüüpi hematoloogiliste kasvajate ravis (vajadus kuni kolmel inimesel aastas) ja nendele ravimitele kehtestatakse 50-100-protsendiline soodustus.

Lisaks kehtestab haigekassa geneeriliste ravimite väljatöötamise tulemusel uued piirhinnad näiteks agomelatiinil põhinevale depresiooniravimile, lenalidomiinil põhinevale hulgimüeloomi ravimile ja valuraviks vajalikule morfiinile, mis teeb ravimid patsientidele soodsamaks ja millele varem alternatiivi polnud. Kokku kehtestatakse uued piirhinnad 13 toimeainele, kuid enne peab nimekirja kinnitama veel tervise- ja tööminister, seejärel hakkab soodustus kehtima alates 1. aprillist, vahendas ERR-i «Uudisteportaal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles