Oma lugu jagab haruldase näodeformatsiooniga sündinud mees

PM Tervis
Copy

Rory McGuire on 25-aastane mees, keda noorena tema näo deformatsiooni tõttu narriti, kuid kes nüüd seisab teiste omasuguste õiguste eest.

Rory sündis haruldase sünnimärgiga ülahuulel, mille põhjustasid ühte piirkonda kogunenud veresooned. Mees ei suutnud oma konditsiooniga aastaid leppida ning läbis mitmeid operatsioone, sooviga võimalikult «normaalne» välja näha.

Esimene operatsioon oli Roryl 4-aastaselt, mille käigus eemaldati sünnimärk küll täielikult, kuid paraku kasvas see tagasi. Hiljem läbis mees veel mitu operatsiooni ja kuigi tema deformatsioon ei ole enam nii esileulatuv kui varasemalt, siis ei pääse ta endiselt inimeste pilkudest.

Nüüdseks on mees oma eripäraga leppinud ja töötab koos grupiga «Changing Faces». Üheskoos korraldatakse kampaaniaid, et aidata neid inimesi, kellel samuti on näos, kätel või mujal kehal mõni füüsiline eripära, mille tõttu tuntakse ennast kuidagi halvasti või üksi.

«Kasvades oli mul väga raske toime tulla sellega, kuidas teised inimesed mind nähes reageerisid,» ütles Rory Metrole. «Inimesed jõllitasid ja naersid minu üle, koolis tehti minu suunas õelaid kommentaare ja kutsuti näiteks vorstinäoks. Mind jäeti paljudest tegevustest kõrvale, sest teised lapsed ei tahtnud minuga aega veeta,» lisas Rory. Mehe sõnul mõjutas karm lapsepõlv tema vaimset tervist.

Kui Rory oli 17-aastane, siis tema sünnimärk kasvas nii suureks, et seda ei olnud kirurgiliselt ohutu eemaldada. Seetõttu läbis Rory viie aasta jooksul ligi 16 skeloteraapia protseduuri ning lõpuks 22-aastasena, oli sünnimärk jälle piisavalt väike, et arstid said selle kirurgiliselt eemaldada. See andis mehele väga palju enesekindlust juurde ja motiveeris teda oma lugu teiste aitamise eesmärgil jagama.

«Mitte kellelgi ei ole õigust teist inimest tema välimuse tõttu kiusata - seda enam, et me ei saa valida, millised sündides välja näeme,» ütles Rory.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rory McGuire (@vmrory1993) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Throwback ?

A post shared by Rory McGuire (@vmrory1993) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rory McGuire (@vmrory1993) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rory McGuire (@vmrory1993) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rory McGuire (@vmrory1993) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles