Kas tatikollide söömine võib tervisele kasulik olla?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Päris sageli võime olla tunnistajateks, kuidas mõni laps pärast nina nokkimist sealt saadud leiu suhu pistab. Ja uskuge või mitte, aga seda tuleb ette ka täiskasvanud inimeste puhul.

Miks nina nokkimine ja sealt välja kaevatud «aarde» suhu pistmine on mõne inimese jaoks nii rahuldust pakkuv, ei saa me tõenäoliselt iialgi teada. Aga võib-olla peitub põhjus selles, et see on meie kehale hea? Nimelt viidi Kanadas, Saskatchewani ülikoolis läbi uuring, millest selgus, et tatikollide söömine võib mõjuda positiivselt meie immuunsüsteemile.

Biokeemia professori Scott Napperi sõnul võib meie immuunsüsteemi toimimise kohta kasutada ütlust: kõik, mis ei tapa, teeb tugevaks! Seetõttu usub professor Napper, et me peaksime seda rohkem proovile panema. Bakteritega kokkupuutumine on meie immuunsüsteemi tugevdamise seisukohast hea, sest nii suudab see tulevikus haigustega paremini võidelda.

«Kui ajalooliselt oleme harjunud paljude bakteritega, siis nüüd elavad inimesed võrdlemisi puhtas keskkonnas, jättes immuunsüsteemi tihti justkui tegevuseta,» sõnas professor Napper. «Seega võib juhtuda, et liiga steriilne keskkond ei mängi kokkuvõttes üldse meie kasuks,» lisas professor Napper.

Kas sina oleksid valmis immuunsüsteemi tugevdamise nimel oma tatikolle sööma?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles