Suhkru söömine teeb loiuks ja vähendab tähelepanelikkust

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šokolaad.
Šokolaad. Foto: Tomas Anderson / PantherMedia / Scanpix

Enesetunde parandamise ja enda ergutamise lootuses suhkru söömisel on soovitule vastupidine mõju, selgub kõik teemakohased uuringud ette võtnud saksa ja briti teadlaste metaanalüüsist.

Suhkrusöömise mõjust ülevaatlikuma pildi saamiseks kogus Berliini Humboldti Ülikooli järeldoktor Konstantinos Mantantzis koos Elizabeth Mayloriga teaduskirjanduses kokku kõik tööd, milles on uuritud suhkru mõju inimeste meeleolule katseliselt, vahendas ERR

«Suhkru tarbimisel polnud tujule peaaegu mitte mingisugust mõju, ükskõik kui palju aega sellest möödus või kui palju pidid inimesed seejärel vaimselt pingutama,» nentis Mantantzis tulemusi analüüsides.

Täpsemalt ei muutnud suhkur inimesi vihasemaks ega leebemaks, ei vähendanud ega suurendanud nende segadustunnet. Sarnaselt ei muutunud märgatavalt uurimisaluste depressiooni tase, elujõulisus ega pingetunne. 

Loe pikemalt ERR Novaatorist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles