5 toitu, mis soodustavad vananemist

Copy
Foto: pexels.com

Need viis toiduainet soodustavad vananemisprotsesside kiirenemist, seega tarbi neid mõõdukalt või väldi sootuks.

1. Suhkur

Maiustused ei hävita mitte ainult teie hambaid, vaid need võivad soodustada ka teie naha vananemist. Kollageeni tootmine väheneb loomulikult vanuse kasvades, kuid liigse suhkru tarbimine kiirendab seda protsessi. Liigse suhkru tarbimine võib põhjustada ka akne teket.

2. Kofeiin

Kohvis sisalduv kofeiin võib küll teie aju ärksamaks muuta, kuid kui te joote seda liiga sageli, siis on oht ka kortsude tekkeks.

«Kofeiinil on mõju vananemisele, kuna see vallandab kortisooli vabanemise,» ütleb spordi- ja treeningteadlane ning Fit4mumi asutaja Melissa Lorch. «Kortisool on stressihormoon, mis võib kaasa aidata rasvumisele ja vananemisele,» ütleb ta.

Kuid ärge arvake, et peate sellepärast kohvijoomisest täielikult loobuma. Tarbige kohvi mõõdukalt ja tasakaalustatult, ning tarbige hoopis rohkelt vett. Vee joomine hoiab keha hüdreeritud ja noorena.

3. Grillitud toit

Ärge sööge liiga tumedaks küpsetatud liha. Kõrbenud kohad lihal sisaldavad põletikku tekitavaid süsivesikuid, mis võivad põhjustada naha kollageeni kahjustumist. Hoidke grillimisel lihal silm peal, et vältida liigset kõrbemist ja puhastage regulaarselt grillresti, et vältida liha kõrbemist.

4. Alkohol

Alkohol põhjustab vedelikupuudust, mis muudab naha kuivaks ja soodustab kortsude teket. Lisaks nahale tekkivatele kahjustustele võib see mõjutada ka teie unekvaliteeti. Uni on aga hädavajalik selleks, et hoida oma keha värskena.

5. Sool

Soola lisatakse väga paljudele roogadele, kuid tarbides seda liiga palju (rohkem kui soovitatud 2300 milligrammi päevas), võib see olla kahjulik mitte ainult teie kehale, vaid ka teie nahale. Liiga palju soola süües võib vallanduda organismis põletikuline reaktsioon, kirjutab Livestrong.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles