Toitumisspetsialist: sedasi toitumist muutes saad tervema ja säravama näonaha

PM Tervis
Copy
Veetaseme hoidmine on terve naha seisukohalt A ja O.
Veetaseme hoidmine on terve naha seisukohalt A ja O. Foto: Aliaksei Verasovich / PantherMedia / Aliaksei Verasovich

Terviseteadlike hulgas on levinud väljend, et oled see, mida sööd. Toitumisspetsialist selgitab, kuidas toitumisega saad mõjutada ka näonahka.

Jessica Sepel ütleb, et õigus on nendel, kes väidavad, et kõht on hea tervise allikas – soolestikus asub 70–80 protsenti immuunsüsteemist, kirjutab Daily Mail.

«Kui soolestik toimib optimaalselt, märkad peagi, et nahk näeb parem välja, energiat on rohkem, meeleolu on ülevam ja immuunsus tugevam,» tõdeb Sepel.

Kui seedesüsteem on aeglane, siis tekib toitumisspetsialisti sõnul kõhukinnisus, kõhulahtisus, puhitus, hormonaalne tasakaalutus, nahaprobleemid ja palju muid muresid.

Miks siis on seedimine nii tähtis ja kuidas saab toiduga kiirelt naha väljanägemist parandada?

Sepel ütleb, et hea seedimine aitab imenduda toitainetel, mis omakorda soodustab head naha tervist.

«Seedimine aitab ka keha puhastada sinna kogenevatest mürgistest ainetest. Kui see süsteem ei toimi korralikult, siis ei pruugi toksiinidest nii tõhusalt vabaneda.»

Seedimine aitab ka vähendada põletikku, mis soodustab naha punetust, paistetust ja kahjustumist.

Neil, kes tahavad saada klaari jumet, on mitu võimalust, kuidas ennast seespidiselt turgutada.

Söö tõelist toitu

See võib tunduda ilmne, kuid väga paljud eelistavad ikkagi töödeldud toite. Olulised on aga kvaliteetsed valgud, tervislikud rasvad, salatid, köögiviljad, pähklid, seemned ja kaunviljad. Toitumisspetsialisti sõnul lööb välja akne, kui tarbida kuntslikest magusainetest küllastatud toitu.

Aita seedetrakti ensüüme

Tähelepanu peaks pöörama soolhappe sisaldusele maos, mis aitab lagundada toitu, aidates seeläbi seedimist ja oluliste ainete imendumist.

«Ma soovitan päeva jooksul rüübata ära kaks liitrit vett, kuhu on lisatud veidike õunaäädikat,» ütleb Sepel.

Probiootilised toidud

Võiksid süüa argiselt probiootilisi roogasid nagu hapukapsas ja kefiir. Need aitavad vähendada kehas põletikku ja soodustavad ainevahetust.

Ära pelga toidulisandeid

Probiootikud on head seedimise soodustamiseks, aga ka muud mineraalaineid ja vitamiine sisaldavad ühendid võivad tulle kasuks seedefunktsiooni toetamisel.

Hoia vedelikutaset

Vesi on naha hea tervise seisukohalt ülioluline ning paras päevane kogus on kaks liitrit.

Söö kasulikke rasvu

Kui menüüs ei taha rasvadega tagasi hoida, veendu, et need oleksid kasulikud. Nahk armastab tervislikke rasvu, mis sisaldavad oomega-3 ja oomega-6 rasvhappeid.

«Rasvane kala, chia seemned, linaseemned, kreeka pähklid, munad ja oliiviõli sisaldavad rasvhappeid, mis toidavad nahka ja on olulised särava jume jaoks,» tähendas Sepel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles