Mida süüa enne trenni?

Copy
Tühja kõhuga treenimine võib aegamööda kahjustada neere.
Tühja kõhuga treenimine võib aegamööda kahjustada neere. Foto: CandyBox Images / PantherMedia / CandyBox Images

Enne trenni minekut on tähtis mõelda ka selle peale, mida enne seda sööma peaks.

Toitumisspetsialistid soovitavad süüa kvaliteetseid süsivesikuid. «Enne treeningut sööge süsivesikuid, kuid mitte liiga palju,» ütles Nancy Cohen, Amhersti ülikooli toitumisosakonna professor. «Kui teil on plaanis kulutada näiteks 2000 kalorit päevas, siis võiksite tarbida 225–325 grammi süsivesikuid,» ütles ta.

Cohen soovitab süüa umbes tund kuni neli tundi enne treeningut. Süsivesikute tarbimine aitab parandada ka vastupidavust.

Süües vähese rasvasisaldusega ja madala või mõõduka valgusisaldusega süsivesikuid sisaldavaid toiduaineid, võite olla kindel, et teil on kehalise aktiivsuse jaoks piisavalt lihastes glükogeeni. Seda leidub näiteks banaanis, jogurtis jne.

Piisavalt vedelikku tarbida on samuti oluline. Üldiselt peaksid tarbima 5–10 milliliitrit vett vastavalt oma kehakaalule.

Oluline on mitte tekitada harjumust tühja kõhuga trenni teha. Kui sa ei ole pikka aega söönud, on sinu kõht tühi. Tavaliselt kasutab sinu keha kütusena glükoosi ja hakkab lihastes glükogeeni lagundama, et anda kehale vajalikku glükoosi. Lihaste glükogeeni tase aga väheneb, kui sa pole enne trenni korralikult söönud.

Tühja kõhuga treenimine võib pikemas perspektiivis olla neerudele kahjulik ja põhjustada väsimust ning pearinglust. Kui tühja kõhuga treenimine võib rasva põletada, ei tundu see pikemas perspektiivis kasulik olevat, väsimustunne tähendab ka seda, et sa ei saa täieulatuslikult tegutseda, seetõttu ei saa sa teha ka efektiivset treeningut.

Enne hommikust treeningut on hea süüa mune, teravilja, piima või puuvilju ja jogurtit, kirjutab edition.cnn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles