Liikumislabori rajaja Merike Kull saab laste tervise edendamise eest Tartu medali

PM Tervis
Copy
Merike Kull on innustanud Eesti lapsi rohkem liikuma.
Merike Kull on innustanud Eesti lapsi rohkem liikuma. Foto: Tartu Ülikool

Tartu Ülikooli sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi liikumislabori juhataja, tervisekasvatuse lektor Merike Kull on andnud hindamatu panuse, et Tartu ja Eesti õpilased saaksid olla füüsiliselt ja vaimselt tervemad. Tartu linn tunnustab Kulli tehtud tööd linna aumärgiga.

Merike Kull avaldas heameelt, et Tartu Ülikooli algatatud teadusprojekt, mille eesmärk on laste vähese liikumisaktiivsuse probleemile lahenduste otsimine, on leidnud ühiskonnas tugevat kandepinda. «Tunnustus tähendab eelkõige seda, et oleme õigel teel – laste tervis ja liikumine on valdkond, mis vajab üha enam teadlikku tähelepanu meie nn istuval ajastul,» sõnas Kull.

«Kindlasti on see tunnustus kogu liikumislabori meeskonnale, headele kolleegidele kogu ülikoolist, liikuma kutsuvatele koolidele, programmi partneritele ja kaasamõtlejatele,» jagas Kull tunnustust kõigile osapooltele.

Liikumislabori programm «Liikuma kutsuv kool» otsib lahendusi, mis võimaldaksid õpilastel koolipäeva jooksul rohkem liikuda ning vähendaksid istuvat aega. Programmiga on liitunud 78 kooli üle Eesti, sealhulgas 11 Tartust.

Merike Kulli juhitud liikumislabori ja erinevate koolide koostöö on andnud tuhandetele Eesti lastele võimaluse õppida tervislikumas koolikeskkonnas – nautida kehaliselt aktiivsemaid vahetunni ja ainetunni tegevusi ning liikumist soosivat koolipäeva ülesehitust.

Liikumislabori selgitustöö on andnud suure tõuke erinevate Tartu koolide - Variku põhikooli, Tartu Raatuse kooli, rekonstrueeritava Annelinna gümnaasiumi - rekonstrueerimiseks liikuma kutsuva kooliruumi põhimõtete järgi.

Liikuma kutsuva kooliruumi olulisust tartlaste jaoks näitavad ka viimaste aastate kaasava eelarve võiduideed, mis räägivad selgest soovist rajada lastele liikumist soosivad koolihoovid.

Tartu medal on Tartu linna aumärk, mis antakse füüsilisele isikule austusavaldusena silmapaistva saavutuse eest. Aumärk antakse üle Tartu linna päeval, 29. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles