Tänavune «Jõulutunnel» toetab vaegnägijaid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavused «Jõulutunneli» saatejuhid Margit Kilumets ja Margus Saar.
Tänavused «Jõulutunneli» saatejuhid Margit Kilumets ja Margus Saar. Foto: ERR

ETV traditsiooniline esimese jõulupüha heategevusprogramm toetab seekord ühes televaatajatega meie pimedaid ja vaegnägijaid, keskendudes nende eluolule ning rehabilitatsioonile.

«Eestis on hinnanguliselt ligikaudu 7000 vaegnägijat ja me soovime, et Tallinnas asuv ajalooliselt pimedate kasutuses olev maja Tondil võiks kujuneda tõeliseks tegevuskeskuseks, mis vastab tervisenormidele ja kus saaks laiendada koolitust ja huvitegevust,» selgitas annetuse otstarvet saate juht Margus Saar.

Saare sõnul annab saade võimaluse rääkida vaegnägemise põhjustest ja pimedana hakkamasaamisest. «Eks teema annab sümboolse võtme, et rääkida märkamisest laiemalt,» tõdes ajakirjanik.

Saate partneriks on Põhja-Eesti Pimedate Ühing, kes pakub oma majas tegevusi mitte ainult Tallinna vaid kogu Eesti vaegnägijatele.

Alates pühapäevast, 18. detsembrist on avatud telefoninumbrid, millele helistades saab toetada Põhja-Eesti Pimedate Ühingut. Helistades numbril 900 7701 annetate 2 eurot, 900 7702 annetate 5 eurot ja 900 7703 annetate 25 eurot. Televaatajate annetuskõnesid vahendavad telefonifirmad Elion, EMT, Elisa, Starman ja Tele2 ilma teenustasuta. Annetada saab ka terve teise jõulupüha, numbrid sulguvad 26. detsembri südaööl.

2010. aastal toetasid Eesti inimesed «Jõulutunneli» kaudu Hiiumaa haiglat, kogudes kompuutertomograafi ostmiseks 1 miljon 383 tuhat krooni.

2009. aastal annetasid televaatajad saate vahendusel 1,5 miljonit krooni, et naiste üheksa varjupaiga spetsialistide tegevuse toetamise kaudu anda abi kõigile perevägivalda kogenutele Eestis.

2008. aastal koguti Haapsalu Neuroloogilisele Rehabilitatsioonikeskusele kliinilise kõnni- ja liikumisanalüüsi labori seadmete soetamiseks 3,4 miljonit krooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles