Suure koormusega kimpus perearstid avaldasid terviseameti juhile umbusaldust

Postimees
Copy
Perearstidel võiks olla mentorlusprogramm, mille raames antakse noorematele kolleegidele samm-sammult nimistu üle.
Perearstidel võiks olla mentorlusprogramm, mille raames antakse noorematele kolleegidele samm-sammult nimistu üle. Foto: PantherMedia/Scanpix

Perearstid andsid sotsiaalministrile üle terviseameti peadirektorile Merike Jürilole tehtud umbusaldusavalduse, nii tohtrid kui ka Jürilo tõdevad, et osaliselt on selle taga suhtlemisprobleemid, kuid ka sotsiaalministeeriumi tegemata töö.

Perearstide nappusest on Eestis räägitud juba kümme aastat, tohtrite hinnangul ei püüa terviseamet aga sellele olukorrale lahendust leida, vaid survestab allesjäänud arste töötama üle nende võimete ning nüüd nõuavad tohtrid sotsiaalministrilt terviseameti töö kiiret ümberkorraldamist ja plaani perearstide kriisi lahendamiseks, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Terviseameti juht Merike Jürilo kohtub seltsi esindajatega pidevalt ja teisipäevane perearstide pöördumine tuli talle üllatusena. Tema sõnul on perearsti töö sisuline korraldus ennekõike haigekassa ja sotsiaalministeeriumi ülesanne ning amet on kolm aastat järjest teinud ministeeriumile ettepanekuid perearstikriisi lahendamiseks, kuid tulemuseta.

Sotsiaalminister Tanel Kiik ütles, et tema ettepanek on asju arutada järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles