Mõtete lugemine võib saada reaalsuseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
mõtete lugemine võib saada reaalsuseks
mõtete lugemine võib saada reaalsuseks Foto: SCANPIX

Sooviksid lugeda teiste mõtteid ja saada jälile paljudele saladustele? Novaator vahendab IBMi järjekordset iga-aastast ülevaadet «IBM Next Five in Five», mille kohaselt pole mõtete lugemine enam ulme.

Ulmefilmidest tuttav mõtete lugemine hakkab tõelisuseks saama. IBMi teadlased uurivad, kuidas siduda mõtted tehnikaga, näiteks arvuti või nutitelefoniga. Mõtled kellelegi helistamisest ja number on juba valitud!

Bioinformaatikud on juba loonud kiivri, mille küljes olevad sensorid jälgivad ajuaktiivsust, sellega seotud elektriimpulsse ning suudavad ära tunda ja tõlgendada inimese erinevaid näoilmeid ja meeleseisundeid.

Arendatavat tehnoloogiat saavad näiteks arstid kasutada aju-uuringuil, insuldi järelravis ning tuvastada ka varases staadiumis ajuhäireid, näiteks autismi. Lähitulevikus saab vähemalt mängu- ja meelelahutustööstuses kindlasti näha esimesi katsetusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles