Seljavigastusega pereisa toetuseks on kogutud juba 50 000 eurot

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Argo peres kasvab neli last.
Argo peres kasvab neli last. Foto: Kuvatõmmis Pealtnägijast

Tänaseks on endise mereväelase Argo (37) toetuseks kogutud juba 50 000 eurot, vahendab «Ringvaade». Argo viimane õlekõrs uuesti käima hakata on aga 80 000 eurot maksev eksperimentaalne tüviraku siirdamine.

Argo – aga ka tema abikaasa ja nelja lapse – elu muutus hoobilt 16. detsembril 2015. 

Varem mereväes ohvitserina teeninud mees töötas Norras ehituse projektijuhina. Saatuslikul õhtul kutsus sõber Argo pärast tööpäeva lõppu Põhja-Norras Saltstraumeni lähistel vanasse küüni mööblit kolima.

Kukkumine põhjustas Argol 11. ja 12. lülisamba juures vigastuse. «See, mis juhtus, oligi selle kukkumise tagajärjel, et üks selgroolüli sai viga ja liikus seljakanalisse sisse ja seal ta pigistas seljaaju kokku,» kirjeldas mees.

Pärast ligi nelja aastat ja tohutut hulka trenne Norra ravikeskustes suudab Argo ortoosidega seista ja lühikese maa karkude toel ka kõndida, kuid suurema osa ajast veedab ratastoolis.

Argo otsis õlekõrt lähedalt ja kaugelt ning leidis tüviraku siirdamise.

Argo on otsustanud Moskva haiglas ravi proovida, kuid mitmes jaos tehtav protseduur koos reisikuludega maksab kokku 80 000 eurot. Seda haigekassa ei rahasta ei Eestis ega mujal.

Seetõttu tegi Argo koos näitlejast sõbra Andres Ojaga raha korjamiseks veebilehe ja Youtube'i klipid. Lisaks asutasid sõbrad MTÜ Muutes Maailma, mille eesmärk pole kokku saada ainult Argo raviraha, vaid aidata teisigi saatusekaaslasi. Ühtlasi filmib Andres Argo võitlust dokumentaalfilmi jaoks, mis muu hulgas oleks ka aruanne võimalikele annetajatele, kui ravi Moskvas lõpuks algab. 

Loe Argo kohta rohkem Postimehe terviseportaalist!

Toeta Argot helistades annetusnumbrile: 

900 7906 - 5 eurot

900 7907 - 10 eurot

900 7908 - 25 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles