Kohus lubas tapmises kahtlustatava mehe vahi alla võtta (6)

Copy

Viljandi kohtumajas astus reedel kell 13.30 kohtuniku ette 30-aastane Raido, keda prokuratuur kahtlustab Viljandi vallas Veisjärve ja Põrga küla piirkonnas 35-aastase Ülle tapmises. Prokuratuuri palvel võttis kohus mehe esialgu kaheks kuuks vahi alla.

Pärast kahe kuu möödumist saab prokuratuur esitada vajadusel kohtule uue vahistamistaotluse. Teel politseibussist kohtusaali püüdis mees oma nägu kohal olnud ajakirjanike ja fotograafide eest varjata ning ühelegi küsimusele ta ei vastanud.

Politseinikud pidasid mehe tapmises kahtlustatavana kinni kolmapäeva õhtul Tori vallas. Kahtluse kohaselt tappis Raido augusti lõpul Põrga külas Ülle, keda ta varasemast tundis, viis surnukeha sündmuskohalt ligi 50 kilomeetri kaugusele ning püüdis seda peita ühte pisikesse järve. Surnukeha leidis 9. septembril juhuslik kalamees, kes märkas järves midagi kahtlast ja otsustas uurida, millega on tegemist.

Politsei selgitas, et esialgsetel andmetel tuli Ülle 27. augustil oma kodukandis bussist maha ning tegi koduteel juttu talle tuttava 30-aastase mehega. Pärast seda ei näinud Üllet enam keegi, ta kuulutati teadmata kadunuks. Piirkonnas korraldati mastaapsed maastikuotsingud ning samal ajal kogus politsei oma allikatest juhtunu kohta lisainfot, mis viis veendumuseni, et naise kadumine ei olnud tema vaba tahe. Juhtunu uurimine jätkus kriminaalmenetluses.

Naise vägivalla tundemärkidega surnukeha leiti 9. septembril Mulgi vallas järvest. Politseioperatsiooni käigus pidas politsei 11. septembri õhtul Pärnumaal kinni 30-aastase mehe, keda seni kogutud tõenditele tuginedes kahtlustatakse Ülle tapmises. Kehtivaid kriminaalkaristusi kahtlustataval ei ole.

Tapmise eest võib kohus karistada kuue- kuni viieteistaastase vangistusega. Uurimist juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.
 

Kohus määras mehe prokuratuuri palvel esialgu kaheks kuuks vahi alla.
Kohus määras mehe prokuratuuri palvel esialgu kaheks kuuks vahi alla. Foto: Elmo Riig
Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles