E-viisa meelitab virulasi Peterburi reisima (3)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Peterburi avatavad sillad on üks linna turismimagneteid.
Peterburi avatavad sillad on üks linna turismimagneteid. Foto: Roman Pimenov/TASS

Alates 1. oktoobrist saavad Eesti kodanikud taotleda Peterburi linna ja Leningradi oblasti külastamiseks elektroonilist viisat. Go Traveli Rakvere büroo juhataja Eve Paju hinnangul suurendab see otsus kindlasti idanaabrite juurde suunduvate turistide hulka.

Eve Paju sõnul on juba praegu läänevirulaste huvi Peterburi vastu suur. “Meil on hulk Vene tausta, kuid Eesti kodakondsusega inimesi – nii Rakveres kui ka Kundas ja Tapal,” rääkis ta. “Nemad käivad kõige rohkem, ilmselt on üks põhjus lähedaste külastamine. Aga on ka kultuurihuvilisi, kes käivad lihtsalt kontsertidel ja linna nautimas. Olen täheldanud veel sellist tendentsi, et pensioniealised inimesed käivad Peterburis koos lastelastega, et neile linna näidata ja meenutada.”

Praegu pääseb kuni 72 tunniks Peterburi juba ka viisavabalt, aga selleks tuleb ette võtta vastav laevareis ja see on pisut teise iseloomuga kui lihtsalt Peterburi külastamine. Elektroonilisel teel saavad Eesti ja veel 52 riigi kodanikud Venemaa viisat alates 1. juulist taotleda Kaliningradi oblasti ja Kaug-Ida külastamiseks. 1. oktoobrist on sama võimalus olemas ka Peterburi ja Leningradi oblasti puhul.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles