Iraan hõivas Hormuzi väina lähistel veel ühe kütuselaeva

Copy
Tankerid läbimas Hormuzi väina.
Tankerid läbimas Hormuzi väina. Foto: HAMAD I MOHAMMED / REUTERS / SCANPIX

Iraan arestis Hormuzi väina lähistel taas ühe kütuse smugeldamises kahtlustatud laeva ning pidas kinni selle 11-liikmelise meeskonna, teatas riigimeedia.

Laeva, mis vedas 250 000 liitrit kütust, peatas Iraani revolutsioonikaart, teatas uudisteagentuur ISNA.

«Laev liikus Bandar Lengeh'st Araabia Ühendemiraatide territoriaalvete poole ja hõivati 32 kilomeetri kaugusel Tunbi saarest,» ütles revolutsioonikaardi brigaadikindral Ali Ozmayi. «Laeva 11 meeskonnaliiget võeti vahi alla,» lisas ta. 

Meeskond on antud üle riigi lõunaosas asuva Hormozgani provintsi ametivõimudele, lisas uudisteagenturu ISNA.

Kinnipidamise kuupäeva ega kinnipeetute kodakondsust ei täpsustatud.

Riigimeedia lasi eetrisse kaadrid traaleri suuruse laeva tekilt ning näitas ka arvatavasti kütust täis mahuteid.

Hõivamine langeb aega, kus rahvusvahelised pinged on üleval seoses nädalavahetusel toimunud rünnakuga Saudi Araabia suure naftatehase vastu.

Kuigi rünnaku korraldamise on üles tunnistanud Iraaniga liidus olevad Jeemeni huthi mässulised, süüdistavad Ameerika Ühendriigid rünnakus Iraani ennast. Iraan on süüdistusi tõrjunud.

Iraan, kus on tänu ulatuslikule subsideerimisele ühe maailma madalaimad kütusehinnad ning mille valuuta väärtus on viimasel ajal kahanenud, on asunud võitlusse lokkava kütuse smugeldamisega naaberriikidesse mööda maismaad ja üle mere Pärsia lahe äärsetesse Araabia maadesse.

Iraan on septembris nüüdseks kinni pidanud kaks kütuse salaveos kahtlustatud alust. Esimese arestis ta 7. septembril Hormuzi väinas ning võttis selle 12 filipiinlasest meeskonnaliiget vahi alla. 

Juulis pidas Iraan kinni aga Briti tankeri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles