Vene kohus pani opositsiooni protestil olnud näitleja vangi

BNS
Copy
Moskva kohus otsustas, et Pavel Ustinov peab karistuse ära kandma koloonias, kuigi aktivistid ja tuntud avaliku elu tegelased ärgitavad teda vabastama.
Moskva kohus otsustas, et Pavel Ustinov peab karistuse ära kandma koloonias, kuigi aktivistid ja tuntud avaliku elu tegelased ärgitavad teda vabastama. Foto: Sergei Fadeichev / Sergei Fadeichev/TASS/ Scanpix Baltics

Täna mõistis Moskva kohus kolmeks ja pooleks aastaks vangi 23-aastase näitleja, kes väidetavalt ründas opositsiooni meeleavaldusel politseinikke, kuid kes enda sõnul oli pelk kõrvalseisja.

Moskva kohus otsustas, et Pavel Ustinov peab karistuse ära kandma koloonias, kuigi aktivistid ja tuntud avaliku elu tegelased ärgitavad teda vabastama.

Uurijate sõnul rikkus Ustinov 3. augustil loata meeleavaldusel avalikku korda ning osutas vastupanu teda kinni pidada üritanud politseinikele. Selle tulemusena vigastas üks politseinik oma õlga, ütlesid uurijad.

Näitleja aga eitas süüd ja rõhutas, et ei osalenud meeleavaldusel ja sattus juhuslikult sinnakanti.

Samal ajal kui Ustinov kuulas kohtus oma karistust, olid inimesed plakatitega kohtu ees. «Pavel pole veel mänginud enda kõige tähtsamat rolli teatris. Kohtunikud tahavad hävitada ta elu ja karjääri,» seisab plakatil. 
Samal ajal kui Ustinov kuulas kohtus oma karistust, olid inimesed plakatitega kohtu ees. «Pavel pole veel mänginud enda kõige tähtsamat rolli teatris. Kohtunikud tahavad hävitada ta elu ja karjääri,» seisab plakatil. Foto: Sergei Fadeichev / Sergei Fadeichev/TASS

Toimunust tehtud videolt on näha, kuidas mitu täies märulivarustuses politseinikku sööstavad, nuiad käes, peale Ustinovile, kes seisab ühe metroopeatuse juures, telefon pihus. 

Prokurörid nõudsid talle kuut aastat vangistust.

Ustinoviga tõusis kuuele nende inimeste arv, kelle ametivõimud on vangi mõistnud seoses hiljutise valitsusvastaste meeleavalduste lainega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles