Kolmapäeval algab festival «Valgus kõnnib 2019»

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Möödunudaastane valgusfestival Kadriorus.
Möödunudaastane valgusfestival Kadriorus. Foto: Madis Sinivee

18.- 20. septembril süüdatakse Kadriorus ja Tallinna vanalinnas tuhanded tuled, mis näitavad külalistele teed maagilisel ja valgust täis teekonnal läbi «Aja radade», mis on selleaastase festivali teema.

Festivali installatsioonid on 18. septembril külastajatele avatud alates kella 19. Festivali ning installatsiooni «Laulvad veed» ametlik avamine toimub kell 19.45 Kadrioru Luigetiigil. Festival toimub 18.–19. septembril Kadrioru pargis ja 19.–20. septembril Tallinna vanalinnas, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Festivali «Valgus kõnnib» installatsioonide ja valguslahenduste arv on aasta-aastalt kasvanud sedavõrd, et sel aastal on esimest korda kokku pandud põhjalik festivali kaart, kus on asukohtadega välja toodud kõik 42 installatsiooni.

Kaardi leiab festivali kodulehelt ning neid jagatakse ka festivali infopunktides kohapeal.

Festivalilt ei puudu ka sel aastal kodumaised artistid. Harju haljasala laval esinevad 19. septembril ansambel Kom Pas (kell 19.30) ja Lepatriinu (21.30) ning 20. septembril Helin-Mari Arder (19.30) ja Nunnu & Rockstar (21.30). Festivali kava on täies mahus leitav siit.

Seoses valgusfestivaliga on ürituse toimumise piirkondade liikluskorralduses mõningaid piiranguid, mis puudutavad peamiselt Kadrioru pargi ümbrust ning vähesel määral ka vanalinna.

Festivali toimumise õhtutel 18. ja 19. septembril orienteeruvalt kella 18–24 piiratakse autoliiklust Kadrioru pargi lähiümbruses ja läbi lubatakse ainult kohalikke elanikke või erilubadega sõidukeid. Piiranguala jääb Narva maantee, Vesivärava tänava ja Mäekalda tänava vahele. Festivali meeskond palub kohalikel elanikel varuda aega ja kannatust. Kõigile tagatakse läbipääs, kuid selleks võib sõltuvalt liiklusoludest kuluda tavapärasest rohkem aega. Täiendavalt on võimalus parkida Valgel tänaval ajutises parklas, mis asub lühikese jalutuskäigu kaugusel festivali alast. Ummikute vältimiseks soovitatakse külastajatel võimalusel kohale tulla ühistranspordiga, rattaga või jalgsi.

Vanalinnas on kogu ürituse toimumise ajal autoliiklusele suletud Harju - Rüütli - Müürivahe tänava ristmik. Ümbersõit toimub Nunne tänava kaudu. Korraldajad panevad külastajatele südamele, et mõlemal festivali alal on keelatud tarvitada alkoholi. Ilma korraldaja ja lennuameti loata ei tohi festivali aladel lennutada droone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles