Video: Saksamaa telekanal näitas, kuidas Keenia tippkergejõustiklastele süstitakse veredopingut

Postimees Sport
Copy
Vereproov.
Vereproov. Foto: SERGEI KARPUKHIN / REUTERS

Mõne päeva pärast algav kergejõustiku MM seisab ukse ees ning midagi pole parata, me peame taas rääkima dopingust. Täpsemalt, Saksamaa telekanal ZDF juba rääkis ja näitas.

Seekord pole juttu venelastest, vaid keenialastest, kel samuti hulk dopingusaagasid seljataga. ZDFi väitel viiakse Keenia tippkergejõustiklasi vormi veredopingu EPO abil. Telekanal avaldas kaadrid, kus sportlastele – osa neist on startimas MMil – süstitakse veredopingut otse veeni.

Üks anonüümsust palunud Keenia koondise arst tunnistas, et kaadrites nähtaval juhul ei käi dopingu tarvitamine mitte võistluse eel või ajal, vaid tugevate treeningute perioodil.

ZDFi teatel võitlevad Keenia kergejõustikujuhid sõnades küll dopingu vastu, kuid proovide tegelikke tulemusi varjatakse ning antidopinguorganisatsioon on alaliiduga mestis. Telekanali valduses on näiteks dokument, kus sportlase mänedžerile teatatakse, et tolle hoolealuse proovid on positiivsed, tehakse ühemõtteline ettepanek «asja arutada» ja teatatakse soodsa lahenduse leidmise võimalikkusest.

MM algab Dohas reedel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles