Stopptoober: saa nippe suitsetamisest loobumiseks

PM Tervis
Copy
Säästa tervist.
Säästa tervist. Foto: Mike Espenhain / PantherMedia / Mike Espenhain

Rahvusvahelise Stopptoobri raames tutvustatakse ka Eestis suitsetajatele võimalusi suitsetamisest edukalt loobumiseks. Suurbritanniast alguse saanud Stopptoobri eeskujul on maailmas suitsetamisest loobunud juba sajad tuhanded inimesed.

«Oleme eeskujuks võtnud Suurbritannia, kelle lähenemine suitsetamisest loobumisele on olnud väga edukas. Uudse lähenemise tulemusel on Suurbritannias suitsetamisest loobunuid kordades rohkem kui Eestis suitsetajaid kokku. Loodame Stopptoobri käigus aidata ka Eesti suitsetajatel edukalt suitsetamisest loobuda. See on kasulik nii neile endile kui ka nende lähedastele,» ütles kampaania Stopptoober eestvedaja Ingmar Kurg.

Uuringute järgi õnnestub neljal protsendil suitsetajatest jätta suitsetamine maha päevapealt. Ülejäänud kasutavad muid suitsetamisest loobumise võimalusi ja nendega saab tutvuda lehel Stopptoober

«Iga suitsetaja teab, et suitsetamine on kahjulik. Samas võib suitsetamisest loobumine olla väga raske ja vahel tunduda lausa ilmvõimatu. Siin ei aita suitsetajate manitsemine ega nende hirmutamine. Paremaid tulemusi annab, kui anda suitsetajatele nõu, kuidas edukalt suitsetamisest loobuda ja seda Stopptoober pakubki,» lisas Ingmar Kurg.

Kampaaniat Stopptoober viib Eestis läbi MTÜ NNA Suitsuvaba Eesti, mille eesmärk on saavutada suitsuvaba Eesti, kus elavad terved ja õnnelikud inimesed. Ühing teeb teavitustööd selleks, et ära hoida tubakasuitsust põhjustatud haigusi ning tutvustada inimestele võimalusi suitsetamisest loobumiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles