Sotsiaalministeerium: apteegireformi peatamine tooks kahjunõuded (1)

Postimees
Copy
Foto: Toomas Huik

Sotsiaalministeeriumi hinnangul tooks apteegireformi peatamine kahjunõudeid nendelt proviisoritelt, kes endale reformi tuultes juba uue apteegi on soetanud, kirjutab ERR.

Läinud teisipäeval, pärast riigikogu sotsiaalkomisjoni istungit hakkasid poliitikud apteegireformis kahtlema - isamaalase Priit Sibula sõnul ei usu tema, et reform järelejäänud 180 päevaga toimuda saab, komisjoni esimees Tõnis Mölder ütles, et muutunud on poliitiline situatsioon. 

Sotsiaalministeeriumi tervisevaldkonna nõunik Katri Eespere kinnitab, et järgmise aasta 1. aprilliks peavad kõik apteegid proviisoritele kuuluma. «Sotsiaalminister on ju avalikult ja korduvalt väga selgelt väljendanud seda, et apteegireformiga minnakse edasi sellisena, nagu riigikogu on selle reformi ära otsustanud ja vastu võtnud ja ministeerium täpselt sellest lähtubki,» ütles Eespere, kes tõdes, et juhul kui reform nüüd seisma jäetaks, võivad proviisorid sellest kannatada ja oma kahjunõudega riigi poole pöörduda.

Kui apteegiketid oma rohupoode maha ei müü ja proviisorid nende kõrvale piisavalt uusi apteeke ei ava, paneb osa apteeke järgmise aasta aprillis oma uksed kinni. Katri Eespere kinnitas, et ravimite kättesaadavus inimeste jaoks väheneda ei tohi, ta lisas, et võimaliku vaakumi täitmiseks on ministeeriumil küll erinevaid võimalusi, aga konkreetset kriisiplaani ministeerium ei avalikusta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles