Ettevaatust! Need alkohoolsed joogid moodustavad omavahel kõige hullema kombinatsiooni (2)

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Nädalavahetus on veel küll kaugel, kuid tervisetarkust omandada pole kunagi liiga vara või liiga hilja.

Kuidas vältida kohutavat pohmelli? Esiteks muidugi tasub meeles pidada, et alkoholi tasuks tarbida mõõdukalt. Kindlasti tuleb iga dringi vahele juua ka klaas vett, kuid üks tarkus aitab veel – ära sega omavahel erinevaid alkohole.

Limon toob välja, millised on kõige hullemad joogikombinatsioonid ja mida tasuks vältida.

Vein ja õlu

Need kaks jooki ei talu omavahel segamist. Kui oled joonud veini ja jätkad õllega, hakkab sul ilmselt paha juba mõne tunni jooksul ning hommikul ärkad kohutava pohmelliga, imestades, miks sa juba eelmisel õhtul maha ei surnud. Üldine soovitus on jääda jooma seda alkoholi, millega õhtut alustasid, olgu selleks siis õlu või vein.

Tekiila ja õlu

Juba niisamagi võib tekiila tekitada korraliku pohmelli, kuna see sisaldab suural hulgal aldehüüde. Aga ka õllele ei meeldi, kui seda erinevate jookidega segada, nii et see kombo garanteerib sulle terava peavalu. Kui pead ilmtingimata tekiilat jooma, siis püüa seda tarbida mittealkohoolsete ja mittekarboniseeritud jookidega.

Viin ja õlu

Venelased ütlevad, et viin ilma õlleta on raharaiskamine. Kui su eesmärk on end sea kombel purju juua, siis see karm kokteil on tõesti sinu jaoks. Kuid tegelikult peaks viinaga paaris käima vaid mahl. Jäta õlu mõneks teiseks korraks.

Viin ja punane vein

Hullem kui viin õllega on vaid viin punase veiniga.

Saladus, kuidas hommikust kahetsust, mäluauku ja mürgistust vältida, on lihtne: jätka õhtut alkoholiga, millega seda alustasid. Ja tarbi pigem vähem kui rohkem.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles