Kingo telefoniskandaal jõudis USA meediasse (15)

PM Majandus
Copy
Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo.
Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo. Foto: Mihkel Maripuu

USA tuntud väljaande Washington Posti külgedele jõudis minister Kert Kingo telefoniskandaal, mille käigus vahetati ministri Huawei välja Apple iPhone vastu. 

Washington Post kajastas, kuidas Kingo telefon vahetati välja, tuues argumendiks Hiina mobiilitootja turvariskid. Huawei tarbijasegmendi juht Baltikumis Hong Yang ütles, et süüdistustel, nagu oleks Huawei telefonid ebaturvalised, puudub igasugune alus. Antud süüdistusi esitas telesaade Laser, kuid Huawei esindajad on seisukohal, et kahtlused on meelevaldsed ning põhjendamatud.

Hong Yang kinnitas, et ilma kasutaja nõusolekuta ei kogu ega jaga Huawei tema isiklikke andmeid kolmandate osalistega ning püüab pakkuda oma klientidele parimat privaatsuskaitset. «Samas on Huawei alati valmis kaitsma oma õigusi ja huve olukorras, kus mõni pool levitab alusetuid kuulujutte ja pahatahtlikku laimu,» tõreles Hong.

Hong ei täpsustanud, milliseid samme ettevõtte kaitseks ta mõtles, kuid viitas Leedu juhtumile, kus Huawei võitis hiljuti kohtus ajalehte Lietuvos Rytas mainekahju tekitamise eest.

Washington Post kirjutab, et Kingo juhib ekspertrühma, mille eesmärk on kehtestada poliitika ja standardid tehnoloogia kasutamiseks Eesti valitsusasutustes ning juba on võetud selge seisukoht, et Huawei ei tohiks pakkuda Eestis 5G-võrkude tehnoloogiat.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles