Uskumatu! Loomahülgaja jättis 1,5kuuse kutsika koos leludega võõrale õuele

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Kilksamalt leiti vagunelamu külge seotud 1,5kuune kutsikas.
Kilksamalt leiti vagunelamu külge seotud 1,5kuune kutsikas. Foto: Pärnu kodutute loomade varjupaik

Paar päeva tagasi leidis Tori vallas Kilksamal elav pere kodu lähistelt koerakutsika, kõik kohapealsed asjaolud viitasid sellele, et loom on külmavereliselt hüljatud.

Täna toodi Pärnu loomade varjupaika mustavalgekirju isane kutsikas, kel vanust poolteise kuu jagu.

Neljajalgne leiti suurema tee äärse talukoha maadelt vagunelamu külge seotuna. Koerabeebiga koos oli mahajäetud toitu, pesa ja mängumõmmid.

Kutsikal, kes peaks alles ema hoole all viibima, puudus kiip, seetõttu ei õnnestu tema omanikku tuvastada. Asjatundja arvates on vähemalt üks koera vanematest olnud laika, mõni muu jahikoer või sellelaadne. 

"On palju loomasõbralikumaid variante uue kodu otsimisel, näiteks Varjupaikade MTÜ pakutav Koduotsija grupp Facebookis," selgitas Pärnu koduta loomade varjupaiga juhataja Seyle Juss ja palus inimestel, kes hiljuti loovutanud sellise kutsika või kes teavad, kellel on olnud selline koerabeebi, kuid nüüd enam ei ole, sellest teada anda varjupaiga telefonil 524 6705 või meilil parnu@varjupaik.ee.

"Ega looma hülgajatega meie seaduste puhul ja tavapraktikas väga midagi tehta, aga vestelda sooviks temaga küll, kui võimalus oleks," ütles Juss.

Varjupaiga kodukorra kohaselt ootab leitud või loovutatud loom vana peremeest kaks nädalat. Kui teda välja ei ilmu või ei õnnestu tuvastada, hakkab kutsikas uut kodu ootama.

Infot kutsika kohta leiab siit.

Looma hülgamise või abitusse seisundisse jätmise eest ootab süüdlast karistus kuni 800 eurot, juriidilist isikut kuni 3200 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles