Huvitav põhjus, miks sa peaksid oma kohvitassi pesemist vaat et vältima

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Kas sa tead seda kolleegi, kelle laual on alati pesemata kohvitass? Ja kui ta läheb kohvi võtma, loputab ta alles siis selle üle? Selgub, et tegemist polegi nii rõveda harjumusega kui võiks arvata.

Limon kirjutab, et mõned teadlased ei soovita üldse kohvitassi pesta – sa võid kohvi valada samasse tassi.

Tasub tähele panna, et jutt kehtib siis, kui sa jood musta kohvi ja kasutad tassi ainult ise. Kui sa lisad sellele piima või suhkrut, on asi muidugi teine. Kui sa selle nädalavahetuseks pesemata seisma jätad, hakkab selles elu arenema.

Ülejäänud ei peaks aga pesemata tassi pärast muretsema. Selles olevad bakterid tulevad sinult endalt, seega on need sulle ohutud. Isegi, kui sa oled külmetunud, on ebatõenäoline, et sa samas tassist juues end uuesti nakataksid. On palju suurem tõenäosus, et sa tood tassi patogeene švammist, millega seda pesed. Nõnda kinnitas väljaandele Wall Street Journal Jeffrey Starke, kes on nakkushaiguste ekspert Baylori meditsiinikoolis.

Kuid muidugi ei saa keegi ka pahaks panna, kui sa nõud korralikult ära pesed. Kuid väldi seda tehes švammi, mida kasutavad kõik su töökaaslased – see on ilmselt kontoris kõige bakterirohkem asi. Kui sa ilma švammita ei saa, pista see enne mikrolaineahju, soovitab Starke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles