Raimond Kaljulaid võib veel tänavu liituda mõne erakonnaga (16)

BNS
Copy
Raimond Kaljulaid saates Otse Postimehest
Raimond Kaljulaid saates Otse Postimehest Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Riigikogu parteitu liige Raimond Kaljulaid võib veel sel aastal mõne erakonnaga liituda.

«Ilmselt oleks arukas see küsimus (mõne parteiga liitumine) lahendada selle aastanumbri sees. Nii vähemalt olen enda jaoks eesmärgi seadnud,» ütles Kaljulaid BNSile. Ta ei täpsustanud, kas ta võib liituda Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE), Reformierakonna või mõne muu parteiga.

«Ma parema meelega ei käsitleks seda valikuna erinevate erakondade vahel, sest siis tekib justkui olukord, kus üks on halvem kui teine. Pigem on küsimus selles, mil viisil kõige paremini ellu viia seda poliitikat, mida ma olen valijatele lubanud ja pean õigeks,» sõnas ta.

Kaljulaid ja SDE Euroopa Parlamendi saadik Sven Mikser avaldasid neljapäeval ERRi arvamusportaalis ühise kirjutise. BNSi küsimusele, kas Mikseriga ühise loo avaldamine viitab peatsele liitumisele sotsidega vastas Kaljulaid, et «ei viita».

Tänavukevadistel riigikogu valimistel kogus Kaljulaid 1. valimisringkonnas Keskerakonna esinumbrina kandideerides 7303 häälega isikumandaadi. Ta üritas nurjata Keskerakonna koalitsiooni Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga ning selle ebaõnnestumisel astus Keskerakonnast välja.

Selle aasta 26. mail toimunud Euroopa Parlamendi valimistel kandideeris Raimond Kaljulaid üksikkandidaadina, tegi paremuselt seitsmenda tulemuse 20 643 häälega, kuid ei osutunud valituks.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles