Anti Saarepuu: olen oma eluga edasi läinud ning kellegi vastu viha ei pea

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Eesti suusakoondise peatreener Anti Saarepuu pressikonverentsil Seefeldi koolimajas.
Eesti suusakoondise peatreener Anti Saarepuu pressikonverentsil Seefeldi koolimajas. Foto: Tairo Lutter

Endise suusakoondise peatreeneri Anti Saarepuu sõnul on ta Seefeldi dopinguskandaali puhkemise järel vaid korra politseis ütlusi andnud ning suutnud tänu lähedaste ja sõprade toel taas oma eluga edasi minna.

Täna saatis riigiprokuratuur Harju Maakohtusse kokkuleppemenetluses kriminaalasja, milles süüdistatakse Mati Alaveri sportlasi dopingu tarvitamisele kallutamises.

Anti Saarepuu rääkis «Ringvaatele» antud intervjuus, et võttis tänase uudise vastu rahulikult ning teda see kuidagi ei mõjutanud. Suusakoondise endise treeneri sõnul olid kõige raskemad hetked tema jaoks Seefeldi-sündmustele järgnenud nädalatel, kuid nüüdseks on ta sõprade ja lähedaste toel suutnud mured kõrvale heita ning minna vastu uutele väljakutsetele.

«Täna ma ei tunne mingeid pingeid ega mingit viha mitte kellegi vastu. Ma olen üritanud lihtsalt oma asja ajada ja oma tegemistega elus edasi minna,» märkis Saarepuu.

Pärast Seefeldis lahvatanud dopinguskandaali on Saarepuu vaid korra märtsis käinud Eesti politseis ütlusi andmas. Samas pole ei Austria ega Saksa politsei, samuti antidopingu ametnikud temaga siiani ühendust võtnud.

Küsimusele, kas dopinguteema on Saarepuu jaoks nüüd lõpetatud, vastas ta, et kõik sõltub sellest, milline karistus määratakse tema endisele õpilasele Karel Tammjärvele. Saarepuu lisas, et tema treenerilitsentsi peatamise küsimust pole seni tõstatatud.

Mati Alaveri ähvardavast kuni kolme aasta pikkust vangistust ei soovinud Saarepuu kommenteerida. Ta kordas veel kord, et ei pea kellegi vastu viha. Alaveriga pole Saarepuu pärast Seefeldi võistlust suhelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles