Arst: neuroloogi juurde võiks pääseda ainult e-konsultatsiooni kaudu

Copy
Ootejärjekorrad neuroloogide juurde on kuid pikad.
Ootejärjekorrad neuroloogide juurde on kuid pikad. Foto: Robert Przybysz/PantherMedia / Robert Przybysz

Põhja-Eesti regionaalhaigla neuroloogiakeskuse juhataja ja neuroloog-ülemarst Andrus Kreis leiab, et neuroloogi juurde võiks pääseda üksnes e-konsultatsiooni kaudu.

Tänasel Tallinna Perearstide Seltsi sügiskonverentsi diskussioonil küsiti, kas patsiendi võiks saada neuroloogi juurde suunata ainult e-konsultatsiooni kaudu, vahendab Med24.

«Absoluutselt,» vastas Põhja-Eesti regionaalhaigla neuroloogiakeskuse juhataja ja neuroloog-ülemarst Andrus Kreis. «Ma ei näe mitte mingisugust põhjust, miks peaks neuroloogilise haige saatma mitte e-konsultatsiooni kaudu.»

Kreis rääkis, et neuroloogide poolt sai e-konsultatsioonide tegemise võimalus omal ajal aktiivselt algatatud sellepärast, et järjekorrad neuroloogile olid poole aasta pikkused ning oleksid ilmselt palju pikemadki olnud, kui haigla laseks aegu rohkem ette broneerida.

«Väga paljud neuroloogilised haiged, kes oleksid pidanud jõudma neuroloogile, sinna ei jõudnud,» meenutas Kreis. «Küll aga oli seal algselt isegi kuni veerand haigeid, kes ei oleks pidanud neuroloogi juurde jõudma. Vaatamata teavitustele ja koolitustele see ei muutunud. Seetõttu oli ainuke võimalus teha eelselektsioon.»

Kreisi sõnul loodeti veel mõne aasta eest, et oletatav neuroloogiline haige jõuab vastuvõtule kuu aja jooksul, kuid praegu on järjekord paar kuud. Ta leiab, et mitteprofiilseid haigeid tuleb hakata rohkem n-ö tagasi lükkama. 

«Me ei jõua kogu Eesti neuroloogilisi haigeid endale võtta,» ütles Kreis. «E-konsultatsioonile võime vastata, aga kui seda haiget peaks neuroloog ikkagi nägema, siis me teda üldjuhul ei võta. Mina olen soovitanud kohaliku neuroloogi poole pöörduda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles