Naine suri vähki, kuna mehe riideid pestes hingas sisse nendelt lenduvat asbesti (1)

PM Tervis
Copy
Asbestikiud on ohtlikud - neid ei tohi sisse hingata.
Asbestikiud on ohtlikud - neid ei tohi sisse hingata. Foto: Valery Vvoennyy/PantherMedia / Valery Vvoennyy

Naine suri kopsudes arenenud vähi tõttu, mis tekkis tal abikaasa riideid pestes nendelt lenduva asbesti sisse hingamise tõttu.

Inglismaalt pärit Barbara Greenil tekkisid mesotelioomi, harvaesineva kopsukelmekasvaja nähud esmakordselt 2017. aasta märtsis, vahendab Mirror. Naine hakkas tundma valu ja kurnatust.

Pärast kaht kuud kestnud uuringuid diagnoositi tal mesotelioom, mille teket seostataksegi asbestiga.

Viie lapse ema oli puutunud kokku mehe töökombinesoonile kleepunud tolmuga. Abikaasa oli aastaid töötanud elektrijaamades ja teda katsid sageli laest langenud asbestkiud.

Naisele tehti kaheksa tundi väldanud ränk operatsioon, mille käigus eemaldati kops ja osa südamest ning diafragmast. Samuti läbis Barbara keemiaravi.

Testid näitasid, et ta pole siiski haigusest prii. Seetõttu sõitis ta perega Hispaaniasse puhkusereisile aega veetma. Peatselt tundis ta end aga taas halvasti. Testid näitasid, et vähk on naasnud, aga naine oli sedapuhku keemiaraviks liiga nõrk.

Barbara suri 2018. Aasta oktoobris 76-aastaselt. Tütre sõnul ei olnud emal enne vähi teket mitte ühtegi terviseprobleemi ja samuti polnud ta suitsetaja.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles