Nelja-aastase Krisi raviks vajalik summa sai kokku tundidega

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Kris.
Kris. Foto: Erakogu

4,5-aastane Kris, kellel tekkis seljaajusonga korrigeerimisel tüsistusena liikvori ehk seljaajuvedeliku leke, vajab kiiresti operatsiooni Saksamaal Bonnis. 

Suvest alates on väike Kris pidanud haigusest tingitud tüsistuse tõttu viibima Tallinna Lastehaigla intensiivraviosakonnas ja enamasti vaid kõhuli asendis, lekke peatamine ei ole hoolimata neljast korrigeerivast operatsioonist seni kahjuks õnnestunud.

Tallinna Lastehaigla arstid on Krisi aitamiseks omalt poolt kõik teinud, rohkem nad vaprat pisipoissi aidata ei saa. Saksamaal on aga valmis Krisi opereerima kirurg Ernst Johann Habern. Kuigi Eesti Haigekassa tasub lapse operatsioonikulud, tuleb kõik reisikulud perel endal kanda. Krisi perele tuli appi ka Kadrina vald, toetades lapse ja tema ema ravireisi 1000 euroga, ülejäänu osas palutakse abi Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi headelt annetajatelt. Kuigi hetkel ei ole teada, kui kauaks Kris Saksamaale jääma peab, ulatuvad lõplikud reisikulud umbes 2000 euroni.

Lastefond teatas, et täna hommikul välja saadetud abipalve Krisi toetada kandis kiirelt vilja ja ravireisiks vajalik summa on koos.

Head inimesed annetasid vajaliku summa vaid loetud tundidega, lapse pere ja TÜK Lastefond on kõigile aitajatele väga, väga tänulikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles