Karilaid: Kaja on närvid kaotanud (46)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Jaanus Karilaid.
Jaanus Karilaid. Foto: Eero Vabamägi

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid ei näe seost peaminister Jüri Ratase (Keskerakond) isiku ja skandaalidesse mattunud maaeluminister Mart Järviku (EKRE) tegemiste vahel.

«Kaja on närvid kaotanud ja lahmib juba täitsa suvaliselt. Kuidas saab Mart Järviku isikust sõltuda Kallase täiesti ebaadekvaatne hinnang peaministri kohta,» kirjutas Karilaid sotsiaalmeedias, vihjates Reformierakonna juhi Kaja Kallase tänasele avaldusele. 

Kallas teatas täna, et taandub eile «Aktuaalsele kaamerale» öeldud lausest «Jüri Ratas müüks Eesti maha esimesel võimalusel, kui ta saaks jätkata peaministrina» juhul, kui Ratas kõrvaldab tänase päeva jooksul ametist maaeluminister Järviku. 

«Tundub, et poliitiline liivakell jookseb – kui sel aastal Reformierakond võimule ei saa, siis järgmine aasta näeme juba uut Reformierakonna esimeest või selle erakonna lagunemist. Ka Keskerakond on õilmitsenud kõrgete reitingute najal, aga sellest üksi jääb väheks,» leidis Karilaid.

Keskerakondlased nõuavad vabandamist

«Lugesin ERRi portaali ja eeldasin algselt, et Kaja Kallase öeldut on liiga lennukalt tõlgendatud. AK intervjuu paraku ei jäta kahtlust, et Reformierakonna juht on esitanud Jüri Ratasele absurdse süüdistuse Eesti maha müümise osas, mille eest tuleks tal esimesel võimalusel vabandada,» kommenteeris sotsiaalminister Tanel Kiik eile hilisõhtul ühismeedias. 

Riigikogu keskfraktsiooni esimees Kersti Sarapuu võttis täna hommikul sel teemal samuti sõna. «Kaja Kallase väljaütlemine peegeldab opositsioonis oleva Reformierakonna soovi vahendeid valimata võimu juurde tagasi pöörduda. See on aga järjekordne näide sellest, et Reformierakond tuleb valitsusvastutuse kandmisest võimalikult kaugel hoida,» ütles Sarapuu pressiteate kaudu.

Sarapuu lisas, et Kallas peab ränga solvangu eest avalikult vabandust paluma. «Vastasel juhul ei ole tal sobilik jätkata tööd riigikogus,» leidis ta.

Ka peaminister Jüri Ratas nõudis eile teda riigireetmise valmiduses süüdistanud Reformierakonna juhilt Kallaselt vabandamist või selgeid tõendeid.

Kommentaarid (46)
Copy
Tagasi üles