Esapekka Lappi testimised jäeti ära, mis saab Citroëni meeskonnast?

Postimees Sport
Copy
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Foto: REPORTER IMAGES/EPA

Rallimaailm on taaskord ootaval seisukohal. Kui veel mõni aeg tagasi oodati pingsalt Ott Tänaku avaldust lepingu kohta, siis nüüd jälgitakse suure huviga Citroëni rallimeeskonnaga seonduvat. 

Nimelt on Citroëni seis väga keeruline. Täna kutsuti kokku erakorraline koosolek, arutamaks tulevase hooaja plaane. Juba varem oli teada, et meeskond ei plaani aastast 2022 WRC-sarjas kaasa lüüa, kuid sinnani on veel kaks aastat aega. 

Kõik algas sellest, et Toyotas vabanes Ott Tänakust sõitjakoht ning Jaapani meeskonna pilgud läksid koheselt endise maailmameistri Sebastien Ogier' suunas. Olgugi, et prantslast seob Citroëniga aastane leping, siis seal on sees klauslid, mille kohaselt võib Ogier siiski teise tiimiga käed lüüa. Soome meedia arvab, et Ogier lööb Toyotaga käed juba selle nädala lõpus. 

Täna jäeti ära ka soomlase Esapekka Lappi testisõidud Citroën C3 WRC masinaga ning Lappi seis ongi kõige keerulisem, sest Prantsusmaa autotootja lahkumise korral jääb sõitjakohti rallisarjas lihtsalt puudu ja soomlane võib sootuks töötuks jääda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles