«Majandusruum»: aeg, kui igal ärimehel oli oma puitmajatööstus, sai läbi

PM Majandus
Copy
Kliimaeesmärgid mõjutavad ka metsandust, mille fookuses terved ja kestlikud metsad,
Kliimaeesmärgid mõjutavad ka metsandust, mille fookuses terved ja kestlikud metsad, Foto: Meelis Meilbaum

Kuku raadio saates «Majandusruum» rääkisid Postimehe majandusajakirjanikud Lennart Ruuda ja Harry Tuul puitmajade sektori raskustest Eestis.

Nimelt, sügis on olnud puitmajatootjatele sünge ning viimase paari kuu jooksul on tervelt kuus Eesti puitmajatootjat kas pankrotti, saneerimisele või tootmise sulgemise teed läinud. Asjaosalised ennustavad, et hingusele minejaid on veelgi.

Ajakirjanikud arutasid saates, mis on juhtunud valdkonnas, mida veel mõne aasta eest peeti kullaauguks ja nimetati Eesti eksportiva tööstuse pailapseks. Selleks on laias laastus kaks põhjust. Esiteks on oma jälje jätnud jahtuv Skandinaavia turg, kuhu on keerulisem müüa ning teiseks põhjuseks on üleüldine sektori korrastumine, sest varem meelitas selle edu ka juhuslikke õnneotsijaid. Aeg, kui piltlikult igal endast lugupidaval ärimehel oli ka oma puitmajatööstus, sai lihtsalt läbi.

Lisaks rääkisid Ruuda ja Tuul peatselt börsile tulevast Coop Pangast. Saate teises pooles oli külas ja andis intervjuu Eesti ettevõtluslegend, metsatööstuse Sylvester üks asutajatest ning praegu kinnisvaraarenduse- ja ehituse ning puidutööstuse valdkonnas tegutseva Kaamos Groupi omanik Kaido Jõeleht. 

Kuula saadet!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles