Uusmeremaalane mõisteti süüdi Briti ränduri tapmises

Copy
Grace Millane.
Grace Millane. Foto: Lucie Blackman Trust/PA Wire/PA Images/Scanpix

Aucklandi kohus otsustas, et 27-aastane Uus-Meremaa kodanik tappis tahtlikult aasta tagasi kadunud Grace Millane`i.

Kohtul kulus kõigest viis tundi, et nõustuda ühehäälselt 27-aastase Uus-Meremaa kodaniku süüdimõistmises aasta tagasi kadunud Grace Millane`i tapmises. Mehe nime ei ole avalikustatud.

Mees tappis Millane`i hotellitoas, kuhu nad olid pärast kohtingut läinud. Süüalune ei näidanud kohtuotsuse ettelugemisel välja ühtegi emotsiooni. Mehele määratakse karistus veebruaris.

21-aastane Millane saabus Uus-Meremaale 2018. aasta novembris osana ümbermaailmareisist. Ta kohtus süüdistatavaga 1. detsembril Tinderi kohtingul Sky City kasiinos. Millane tapeti CityLife hotellis kägistamise teel.

Mõrvar surus mõrva järel naise surnukeha kohvrisse ja mattis selle Aucklandi lähedale rohealale. Kohtuprotsessi algusest alates ei ole seatud kahtluse alla, et süüdistatav vabanes jälgede peitmiseks Millane`i surnukehast.

Prokuröri sõnul muutus süüdistatav vahekorra ajal vägivaldseks ning kägistas naist nii kaua kuni ta suri. Kohtu-uurija sõnul võis Millane olla mehe haardes 5–10 minutit. Arvatavasti kaotas ta ühel hetkel teadvuse.

Kaitseadvokaat väitis algselt, et Millane`i surm oli traagiline õnnetus, milles mängisid rolli alkoholijoove, BDSMi seksipraktikad ja liiga kaugele läinud seksuaalne kirg.

Kaitsja sõnul mattis süüdistatav Millane`i surnukeha ja peitis asitõendid hirmust, et tema lugu ei usuta.

Kohtujuurdluse käigus selgus, et süüdistataval oli pikk Tinderi kohtingute ajalugu ning mitmed temaga kohtamas käinud inimesed katkestasid mehega järsult sidemed, sest tundsid ebamugavust mehe seksuaalsete kalduvuste suhtes.

Hotellis elanud mehel oli väidetavalt huvi kägistamise ja kontrollivate praktikate vastu, samuti mõtles ta välja enda kohta liialdatud lugusid või lausvalesid – näiteks väitis ta, et tal on vähk, et ta on professionaalne sportlane või töötas välismaise naftafirma juhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles