Perearst Jollerit pahandab apteekide sulgemine: niimoodi saab pidada piimapoodi

PM Tervis
Copy
Perearst Karmen Joller

 
Perearst Karmen Joller  Foto: Eero Vabamägi

Perearst Karmen Joller avaldab oma sotsiaalmeedia kontol pettumust selle pärast, et reformi käigus sulgemisohtu sattunud apteegid otsustasid äkitsi, kuni homseni oma uksed sulgeda. 

Joller kirjutab: «Kui ma siiani hoidusin apteegireformi osas seisukohta võtmast, siis tänase protestiaktsiooniga on ketiapteegid oma põhimõtteid kõigile väga selgelt näidanud: ärihuvid on eespool patsientide huvisid.

Kuidas peaksid praegu ravimeid saama inimesed, kellel on just täna saanud otsa valuvaigisti, diabeedi- või vererõhuravim või kes just täna vajavad lapsele palavikurohtu? Kullakesed, kas te pole märganud, et gripihooaeg on alanud?!

Sellisest aktsioonist tulnuks inimesi pikalt ette teavitada, jätta lahti valveapteegid, jagada infot arstidele jne! Aga te sulgete apteegid vaevalt paaritunnise etteteatamisega! Nii saab pidada piimapoodi (kui sedagi!), mitte apteeki!»

Valveapteegid on tänase Apteekide Ühenduse teate kohaselt siiski alates kella 20 avatud.

Apteekide Ühendusse kuuluvad Apotheka, Benu, Euroapteek ja Südameapteek sulgesid apteegireformi negatiivsete mõjude teadvustamiseks täna kell 14 oma apteekide uksed. Sellega taheti näidata, et pärast reformi apteegivõrk just selline välja nägema hakkakski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles