Võdisevast rasvast priiks: keskealine pereema saavutas lihtsa elumuutusega võimsa kaalukärpe

PM Tervis
Copy
Kolme kuuga langes trenni tegema hakanud naise kleidisuurus kolme numbri võrra.
Kolme kuuga langes trenni tegema hakanud naise kleidisuurus kolme numbri võrra. Foto: Cheryl Gillians/Caters News Agency/Scanpix

Kahe lapse ema, 47-aastane Cheryl Gillings, kel oli tavaks tarbida nädalas neli pudelitäit veini, loobus pärast venna surma alkoholist – selle aja jooksul on ta kaal langenud 20 kilo ja võdisev kõhurasv nagu peoga pühitud. 

Gillings selgitas, et hakkas alkoholi ohtralt tarvitama teismelisena pärast isa surma. Talle sai tavaks juua neli pudelit veini nädalas, vahendab Sound Health.

«Pöördusin alkoholi poole igasuguse stressi vastu võitlemiseks. Kui mul oli tööl halb päev, jõin õhtul klaasikese. Samuti jõin alati terve pudeli veini nii reede õhtul, laupäeval kui pühapäeval,» tunnistab Gillings.

Aastal 2017 võttis ta vend Steve, kes oli samuti suur alkoholitarbija, endalt elu ja naine taipas, et tal on vaja «midagi muuta».

«Tahtsin olla oma laste jaoks olemas, neid toetada. Liitusin mitme tugirühmaga Facebookis ja nende edulugude lugemine aitas mind palju,» tõdeb naine.

Nädalavahetustel või erilistel puhkudel oli alkoholist hoidumine keeruline, kuna inimesed utsitasid napsitama, kuid õige pea läks asi palju lihtsamaks. Kaal hakkas aga kukkuma ja enesetunne muutus paremaks.

Olnud aasta alkoholita, liitus ta 2019. aasta mais ka lihasmassi kasvatada aitava treeningprogrammiga. Kleidisuurus kahanes kolme numbri võrra vaid 90 päevaga.

Gillings vuhib nüüd kolmel kuni neljal päeval nädalas trenni ja toitub tervislikult ega kannata ka enam kõrge kolesterooli ja vererõhu käes.

«Armastan trenni ja naudin väga selle harrastamist nädalavahetusel. Tunnen end täiesti teistsuguse inimesena. Suudan nüüd teha 100 kätekõverdust, kui enne suutsin vaevu trepist üles minna, ilma et oleksin hingeldama hakanud.»

Ta lisab: «Mul on lõbus ilma alkoholita ja loon oma perega ühiseid mälestusi, mida ma ka tegelikult mäletan. Mis kõige tähtsam, minu vaimne tervis on suurepärane ja ma ei kannata enam ärevuse ega stressi käes.» 

Enne kaalukaotust tehtud pilte saad näha siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles