Tööõnnetuse käigus pöidla kaotanud kingsepp sai asemele varba

PM Tervis
Copy
Mees kaotas pöidla ja sai asemele varba.
Mees kaotas pöidla ja sai asemele varba. Foto: SWNS.com/SWNS.com/Scanpix

Kingsepp kaotas tööõnnetuse käigus pöidla ning arvas, et ei saa enam kunagi kätega tööd teha, kuid arstidel õnnestus pöidla asemele mehe suur varvas opereerida.

Fox Newsi andmetel oli David Lee ametis tööülesannetega, kui tema pöial masinasse kinni jäi ja küljest tuli. Lee nägi, kuidas see maha kukkus ning lasi endale kiirabi kutsuda. Mehe sõnul ei tundnud ta eriti valu ega vaadanud haava, vaid hoidis kätt kampsuni sisse mähituna, et verejooksu peatada.

Ta lülitas rahulikult masinad välja ning tema peamine mure oli see, et ilma pöidlata ei ole tal võimalik oma senist tööd jätkata. Lee kartis, et jääb ilma oma töökojast ning peab leidma uue eriala.

Haiglas pakkusid arstid, et võivad amputeerida tema jalalt suure varba ja selle pöidla asemele paigaldada. Lee oli nõus ning operatsioon läks edukalt. Lee taastus operatsioonist kiiresti ning õppis taastusravis oma uut pöialt kasutama. Mehe sõnul tundub uus pöial pisut suurem ja raskem, kuid sellest hoolimata suudab ta seda edukalt liigutada ja kasutada. Tänu sellele sai Lee kingsepatööd jätkata ning tuleb toime igapäevaste toimingutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles