Karantiinijooksik: Wuhanist evakueeritud ameeriklane üritas sõjaväebaasist põgeneda

PM Tervis
Copy
Wuhani lennujaamast startinud lennukeid puhastatakse ülima korralikkusega, et see ei kannaks edasi koroonaviirust.
Wuhani lennujaamast startinud lennukeid puhastatakse ülima korralikkusega, et see ei kannaks edasi koroonaviirust. Foto: Patipat Janthong/ZUMAPRESS.com

Hiinast Wuhanist evakueeritud ameeriklane üritas lahkuda Lõuna-California sõjaväebaasist, kus võimud on jälginud erilennuga saabunud ligi 200 inimesel koroonaviiruse sümptomite ilmnemist, teatasid terviseametnikud.

Anonüümsele põgenikule on nüüd antud korraldus viibida sõjaväebaasis karantiinis kogu inkubatsiooniperioodi või kuni lahkumine kuulutatakse ohutuks, vahendab CNN.

Koroonaviiruse inkubatsiooniperiood on amatlikult 14 päeva, mil viirus võib edasi kanduda, ent nakatunul ei pruugi veel avalduda sümptomid.

Ligi 200 ameeriklast saabus kolmapäeval USA sõjaväebaasi koroonaviiruse puhangu epitsentrist Wuhanist. Neil paluti viibida karantiinis vähemalt kolm päeva, et neid saaks jälgida koroonaviiruse sümptomite suhtes. Osad on nõustunud viibima baasis vabatahtlikult kauem kui 72 tundi. Karantiinis viibijad kannavad kaitsemaske ja saavad viibida ka veidi väljas.

Jarred Evans, üks 195 reisijast, ütles, et «jääb nii kauaks, kui on vaja». «Me kõik võtame endiselt kasutusele ettevaatusabinõusid. Me ei kallista siin üksteist ega suru kätt,» sõnas Evans.

Ühelgi reisijaist pole haigusnähte ilmnenud, kuid neid kontrollitakse sümptomite suhtes vähemalt kaks korda päevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles