Koroonaviiruse diagnoosi on saanud 14 564 inimest

PM Tervis
Copy
Kaitserõivastes kiirabiarstid viimas Hiinas Hubei provintsis Wuhani koroonaviiruse kahtlusega inimest kiirabiautosse ja haiglasse
Kaitserõivastes kiirabiarstid viimas Hiinas Hubei provintsis Wuhani koroonaviiruse kahtlusega inimest kiirabiautosse ja haiglasse Foto: HECTOR RETAMAL/AFP/Scanpix

Terviseameti teatel on kogu maailmas registreeritud 14 564 laboratoorselt kinnitatud koroonaviiruse 2019-nCoV haigusjuhtu, neist 17 tervishoiutöötajad. Viimastel andmetel on surnute arv kasvanud 305-ni, neist 304 surmajuhtu Hiinas: 294 Hubei provintsis, 1 Pekingis, 1 Shanghais. 

Euroopas on nakatunuid registreeritud Prantsusmaal 6, Saksamaal 8, Itaalias 2, Hispaanias 1, Soomes 1, Rootsis 1, Suurbritannias 2. Venemaa registreeriti 2 nakatunut riigi idaosas. USAs on registreeritud 8 ja Kanadas 4 haigusjuhtu.

ECDC hinnangul on haigusjuhtude sissetoomise risk EL-i keskmine kuni kõrge, haiguse edasise leviku risk EL-is madal tingimusel, et rakendatakse asjakohaseid haiguse ohjamismeetmeid. Terviseameti hinnangul on nakkuse sissetoomise risk Eestisse keskmine.

ECDC hinnangul on EU/EEA elanikel, kes elavad või reisivad praegu Wuhanis, kõrge risk nakatumiseks. Teistes Hiina piirkondades hinnatakse nakatumisriski keskmiseks tõenäolise suurenemise trendiga. Terviseamet soovitab võimaluse korral reisimist Hiina ning eriti haiguse levikupiirkonda vältida. Piiranguid reisimisele või kaubandusele WHO ei soovita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles